Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ugye nem lett semmi baja?

Ugye nem lett semmi baja?

Figyelt kérdés

Kontaktlencsém van, tegnap este nagyon fáradt voltam és véletlen a tok bal részébe, amibe a bal szememhez való lencsét szoktam beletenni elfelejtettem folyadékot önteni -.-""" tudom nagyon lúzer vagyok de ilyen fáradt még bulizás után se szoktam lenni... a lencsét lemostam előtte szal alapból volt rajt egy kis folyadék, így nem száradt ki... ma reggel eléggé furi formájú volt, furcsa volt a széle... leöblögettem folyadékkal megnyomogattam az ujjammal, még folyadékkal öblögettem, és most bennvan a szememben... ugye nem lett semmi baja a lencsének?

csak azért kérdem mert mindig előre vesszük 6 hónapra a lencsét (havi lencsét hordok) és ez az utolsó pár. És még 3 hetem van amíg újat kapok... :/

17/l

2010. dec. 25. 10:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem szúrt berakásnál, és nem kényelmetlen, akkor semmi baja nincs.
2010. dec. 25. 10:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer a táskámban kifolyt a folyadék az egyik feléből a toknak, én meg elfeledkeztem róla, hogy ott van, hetek múlva találtam meg. Ki volt száradva, olyan volt, mint egy kék darab műanyag. Beáztattam fertőtlenítő folyadékba, ázott benne két napig és olyan lett, mint az új. Szóval egy éjszaka tuti nem árt. Csak azzal kell vigyázni, hogy szárazon a lencse könnyebben sérül. ha nem érzel semmit, akkor nincs baja, hordd nyugodtan.
2010. dec. 25. 11:02
 3/5 anonim válasza:

ha nem szúrja a szemed, akkor nincs baja sztem.. de vmi nekem 'szemetszúrt': te le szoktad mosni csapvízzel a kontaklencsét?? :O mert én is azt hordok már 4 és fél éve.. és emlékszem, h külön felhívták a figyelmemet, h csak a folyadékban lehet kimosni.. csapvízzel elvileg tilos h érintkezzen..

jó nekem is volt nyilván h bele esett a mosdókagylóba és picit vizes lett.. de hát nemtudom.. ennek járj utána.. sztem felesleges a folyadék mellett még leöblögetned..

2010. dec. 27. 18:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Vízzel azért nem szabad öblögetni, mert lerakódik a vízkő és pár áásványi só a lencsén, ami tönkreteszi (plus a szemednek se jó).
2010. dec. 27. 21:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Nem nem csapvízzel öblítettem le hanem olyan kontaktlencse ápolófolyadékkal.
2010. dec. 28. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!