Látásjavítás? (BŐVEBBEN LENT)
Szia.
A szemtréninget tényleg többen ajánlják. Sok orvos viszont azt mondja, hogy felesleges. Hány éves vagy?
Én a kisfiam miatt keresek erről információt már több mint egy éve, hogy hogyan lassíthatnám a dioptriraomlást.
Amit találtam:
- egy kutatási eredmény szerint ahol szingapúri és ausztrál gyerekeket hasonlítottak össze. A szingapúriaknak hatalmas százaléka rövidlátó mire kikerül a főiskoláról, ausztráliában ez az arány nagyon kicsi. Az derült ki, hogy mindkét ország gyermekei ugyanannyit tv-znek, számítógépeznek, stb. az egyetlen dolog ami más a két ország gyermekeinél a szabadban töltött idő - az ausztrálok átlag 2,5 órát vannak kint természetes fényben. Szóval azt javasolják, hogy minél többet legyen kint a gyermek, és használja a szemét messzi dolgok nézésére (távolban a házakat, kéményeket, stb. beépíteni a mindennapokba, hogy így is használja a szemet, ne csak olvasásra, közelre)
- olvastam még a kemény kontaktlencséről, ami állítólag nem engedi, hogy deformálódjon jobban a lencse ha jól értem, hogy ezt ajánlják rövidlátóknak, de nem tudom hány éves kortól és nem egyértelműek az adatok, hogy biztosan használ
- szemtréning
Tudom miről beszélsz.
Én kettő hónapja tettem le a -4,5-es szemüveget és már egy dioptriát javult a látásom (minimum)!!
A te 6 dioptriás szemüveged sem sokkal súlyosabb.
Ajánlom az alábbi weboldalt:
Ja egyébként hány éves vagy?
Utolsó
Nagyon köszönöm. Ez a szemtréning avagy tornami.? : D
11 éves vagyok amúgy, a családbvan mindenki szemüveges, de szerintem az én nagyon látásrosszabbodásom a sok géptől, és tv-től van. :$ Próbálok kimenni, de nem mindig tudok. Amúgy mindenkit meg akarok nyugtatni, igazából én javítani szeretném a szememet minden áron, nem szeretnék 40 évesen -10-es szemüveget hordani. :'( Ahhoz még túl fiatal vagyok... Ezt az oldalt amúgy nézegetem, amit linkeltetek, köszi! : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!