Hány dioptriáig tudnak kontaktlencsét csinálni?
@15.30-
Van itt néhány dolog, amit az emberek nem tudnak a lézeres szemműtétről.
A rövid-és távollátás a szemgolyó deformált alakja miatt van. És azért tartós ez a deformáció, mert az izmok is feszítik a szemet, megtartva ezt a deformációt.
Emiatt a szemek által alkotott kép nem a retinára vetül, hanem a a rövid vagy a távollátástól függően elé vagy mögé.
Na már most ha lézerrel megműtik a szemet, akkor mindössze a szaruhártyát "farigcsálják" meg, mivel az nagy mértékben alakítható.
Az ezután kapott jó látás csak egy illúzió!!
A szemgolyó továbbra is ugyanabban a feszült, deformált alakban marad. Ennek eredményeként az tovább deformálódik (a romlás a lézeres műtét miatt folyamatossá válik).
Azonban az alany ezt nem veszi észre, mivel a "farigcsált" szaruhártya miatt jól láz (illúzió!!).
És végül: Aki most megműtteti a szemét, annak a szeme (alanytól függően) 10-15-20 év múlva nagyon-nagyon el fog romlani. Sokkal rosszabb lesz, mint anno a műtét előtt.
És akkor már semmit sem lehet tenni.
Újra műteni, egész a vakságig...
Ennyit kell tudni a lézeres szemműtétről... ezt valahogy sosem említik... a borsos ár ellenére.
Ja és hogy a kérdezőnek is írjak (XD):
Szerintem létezik ilyen kontaktlencse.
Viszont: a szemüveg és a kontaktlencse csak RONTJA a szemet!
A világon nem született még olyan ember, akinek a szemét meggyógyította volna a szemüveg vagy a kontaktlencse.
Folyamatosan rontja a szemet mindkettő, ráadásul rossz nézési szokásokat rögzítenek.
Tehát ha valaki se műttetni nem akarja a szemét, se pedig szemüveget/kontaktlencsét nem akar viselni, akkor csak egy út marad: A Bates-féle szemtorna:
Ajánlom figyelmedbe a fenti weboldalt.
Anyudnak most kb. 10-15-20 évig jó lesz a szeme (egyéntől függ).
De garantálom, hogy azután nagyon-nagyon el fog romlani!!!
És én nem riogatni szeretnék... ez az igazság.
A sorozatgyártott tömegtermék kategória úgy -10 -12 dioptriáig tart.
E fölött egyedi megrendelés alapján lehet gyárttatni, szinte bármeddig, -20 D-ig biztosan, szinte bármit, kemény, félkemény lágy, tórikus, stb.
A szemműtéttel vigyáznék, visszafordíthatatlan, komplikációk is lehetnek, ráadásul pont azt a részt gyengítik meg a szemben, ami korábban tökéletes volt.
Minél alacsonyabb dioptriát operálnak annál jobb a kimenetel, annál kisebb beavatkozás szükséges.
Úgy max 10-11 D-ig tudnak lézeres szemműtéttel jó eredményeket elérni, utána már csak egyéb ritkább opciók maradnak, pl. műlencse beültetés, ez lehet lencseeltávolítással, ill anélkül is, optikai szempontból állítólag az alábbi beültetett lencse a legjobb.
de ez már egy viszonylag durva beavatkozás a Lasek-hez képest, még több kockázattal.
Elég nagy marhaságot mondtál, kedves válaszoló, hogy szemüveggel senki szemét nem javították még meg...
Én az egyik szememre gyakorlatilag vakon születtem. Szemüveggel, takargatással a szemorvos eljutott velem odáig, hogy 14 éves koromra letehettem a szemüveget és mindkét szememre látok, autót vezetek, szgép előtt ülök, mérnök vagyok. Egy szemmel ezt nem lehetne megcsinálni.
A barátom szemét 5 éve műtötték, 5 dioptriát változtattak a szemén, azóta jól lát. Nem hiszek abban, hogy nagy hirtelen el fog romlani a szeme...
Első vagyok, és a másodiknak szólok.:
Kár hogy a technika, amivel műtötték még csak 7 éves kb... de az orvosok a jövőbe látnak, hogy MAJD valamikor 10-12 év múlva el fog romlani a szeme -.-
-8 dioptriáig mindenféle lencsét gyártanak, a legtöbbet -10ig is, de -12ig lehet venni lencsét
Pár gyártó -20ig is gyárt lencséket, de ezeket már nehezebb beszerezni.
És utána -35ig lehet venni, de ezeket már csak rendelésre csinálják
Úgyhogy nincs miért aggódnod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!