Mit kell tudni a kontaktlencsékről?
Csak egy oylan 4-5 hónapja van állandó szemüvegem.szeretnék kontaktlencsét.Légszi minden lehetséges infót írjatok le :)
köszönömszépen.( pl : kontaktlencsében lehet sminkelni? hogyan? ; aztán nehéz megszokni ? ; ) stb
köszönömszépen.:)
El kell menned egy szemészhez, lesz egy vizsgálat, hogy milyen a szemed, milyen kontaktlencsét viselhetsz. Aztán ott helyben berakják, hogy kicsit szokja a szemed, majd utána megtanítják, hogyan kell tisztítani, betenni, kivenni, elrakni a tartóba....
Lehet sminkelni, előbb berakod a lencséket aztán jöhet a smink... lemosáskor pedig, előbb kiveszed a lencséket, utána moshatod le.
Nekem nem volt nehéz megszokni. Mikor megkaptam már utána egyből hordtam. Inkább a berakása ment döcögősen az első 1-2 napban. :)
Szia! :)
14 éves korom óta van kontaktlencsém (9éve)
Elmész egy optikába és kipróbálhatsz több fajtát. Mindenkinek más válik be. van napi, heti, havi, 3 havi és éves cseréjű. Kemény és lágy lencse.
Amikor megveszed, megtanítják neked berakni és kivenni. Hatalmas előnnyel indulsz, ha nincs hosszú körmöd :)
Meg van a technikája, amit így nehéz szavakkal leírni, de hidd el, hamar belerázódsz. Nekem a kivétellel volt gondom, a berakás pikk-pakk ment :)
Körülményes a használata. Teljesen alap a higiénia. Kézmosás!!!! naponta kell cserélni a folyadékot, amiben áll, és be kell tartani a hordási időtartamot, mert lerakódik rajta fehérje. Sokan írják, hogy szaunába, szoláriumba, uszodába, stb, nem lehet használni. nekem sosem volt vele ilyen jellegű problémám.
Sminkelés úgy zajlik, hogy berakod, és aztán sminkelsz. Viszont a kivételnél, előbb veszed ki, aztán mosod le a sminket.
Biztosan megfogják nézni mennyire száraz a szemed, van akinek nap közben műkönnyet kell használnia, mert száraz a szeme, az olyan, mint egy szemcsepp. :)
Igazából nem tudom, mire gondolsz még, de ha kérdésed van, írj nyugodtan :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!