Hogyan kell szemüveget csináltatni? Mindent szeretnék róla tudni.
Szerintem semennyit, vagy minimálisat. Régen voltak ún. SZTK keretek, de azok annyira rondák voltak, hogy úgyse választottad volna. Nem tudom, van-e még ilyen.
Elmész a boltba, kiválasztod a keretet, kifizetetd az előleget, pár nap alatt kész. Műanyag lencsét kérj UV szűrővel, a többi réteg felesleges és drága.
Lehet optikusnál is szemvizsgálatot kérni, én nem javaslom. Az orvos mégiscsak orvos az optometrista meg nem az.
Kis optikába menj, ott olcsóbbak a keretek, mint a nagy szalonokban.
A szemész megvizsgál,különféle lencséket tesz a szemed elé,az alapján írja fel receptre a szemüveget,ezzel elsétálsz egy tetszőleges ofotértbe,választassz magadnak szemüveg keretet ,ebben is segítségedre lesznek az eladók,hogy megfelelőt válassz,fel is próbálhatod.Azt is eldöntheted,hogy a lencse műanyag,vagy üveg legyen-e.A műanyag könnyebb és nehezebben törik,nem is karcolódik annyira,de ez drágább.Ha összeválogattad,akkor az optikus elkészíti.Van,aki egy-két órán belül,de van,hogy pár napig is várni kell rá.Ha kész,felpróbálod,és ennyi.
Amúgy 20 ezernél kezdődik egy komplett szemüveg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!