Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mostanában sokat ég, és fáj a...

Mostanában sokat ég, és fáj a szemem. Szeműveges vagyok. Mi lehet a bajom?

Figyelt kérdés
2010. dec. 2. 23:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyan ez a gondom, csak én lencsés vagyok. :S
2010. dec. 2. 23:40
 2/8 anonim ***** válasza:
A szemetek hozzászokik a lencséhez. Néha vegyétek le a szemüveget és pihentessétek a szemetek.
2010. dec. 2. 23:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy már gyenge a dioptria,vagy valami szemgyulladás,irritált,allergia.
2010. dec. 3. 00:34
 4/8 anonim ***** válasza:
Bárkinek elfáradhat a szeme (számítógépezés, irodai világítás stb. miatt erre sok lehetőség van), és erre különösen hajlamosak azok, akiknek nem tökéletes a látásuk. Sajnos ez ilyen. Pihentetni kell a szemet.
2010. dec. 3. 02:00
 5/8 anonim ***** válasza:

A sok üldögélés a monitorok előtt azért is rongálja a szemet halmozottan, mert pl. a számítógép előtt ülve elfelejtünk pislogni. A szem kiszárad, megterheli. Használj műkönnyet, nem fog égni a szemed és a fájdalom is megszűnik. Meg persze, ha lehetőséged van, ne ülj annyit a monitorok előtt.

(Műkönny recept nélkül kapható, nem is drága, nekem Tears naturale van, 1000 Ft körüli).

2010. dec. 3. 10:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Nem ülök többet a gép előtt mint általában, sőt szerintem kevesebbet is, bár igaz nem igen tudom kipihenni magam mostanában és késő délután-estefele már fáradt, álmos leszek. Ettől lehet?

2010. dec. 3. 19:42
 7/8 SZEB válasza:
Oké, hogy az internet egy hasznos dolog, de mi lenne, ha erről inkább egy szemészt kérdezél meg? Valószínűleg pontosabb diagnózist fog adni, mint néhány lelkes, ámde nem hozzáértő hozzászóló.
2010. dec. 9. 10:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Ugyan ez volt/van a problémám. A szemészeten azt mondta a dokinő, hogy a számítógépezés egyáltalán nem terheli a szemet. A műkönnyet használd, az nekem is bevállt.
2010. dec. 9. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!