Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Tegnap kaptam szemüveget,...

Tegnap kaptam szemüveget, miért nem látok vele normálisan? Homályos minden, ha eltelik egy kis idő aztán jobb lesz? Vagy menjek vissza?

Figyelt kérdés

Sziasztok.Sokkal de sokkal rosszabbul látok vele mint nélküle, +0.5ös

Azt mondta a doktornő hogy kell egy kis idő mire megszokom,de nagyon rossz,a fejem is fáj tőle

2010. nov. 19. 18:24
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

1.) fiú vagyok

2.) azt mondta a doki hogy mivel cilinderes kell egy idő hogy megszokjam és használjon is valamit ez a car

3.) olvasgattam a cilinderesről és mindenkinek sok idő kellett h megszokja,meg hogy hányinger,fejfájás,szédülés jelentkezik,de azt nem tudom hogy a látásom iis változik-e majd vagy az marad homályos

4.) nem hiszem hogy egy nap alatt ennyit romlott volna a szemem... :)

2010. nov. 19. 19:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Én most nyáron kaptam cillinderes lencsét, de én rögtön megszoktam. Bár én már régóta szemüveget hordok. Kb olyan volt mint amikor letörölték volna a képernyőt és jé végre látok élesen megint :D Persze azóta már megint nem látok teljesen élesen. Folyton romlik a szemem :S Meg nem is kaptam meg a fél dioptriát (mert annyit romlott a szemem) csak negyedet, hogy ne romoljon tovább a szemem. Szóval most tartok -4,75 nél és feles cillindernél. De am -5ös kéne.

16/l és a hatos válaszoló. Ha most van először szemüveged, akkor tényleg meg kell szokni. Nekem is így volt még annó. Igaz én hamar megszoktam, mert élveztem, hogy látok :D (Rögtön -2,5-essel kezdtem)

2010. nov. 20. 12:37
 13/16 A kérdező kommentje:
Igen,most van először szemüvegem,és amikor a dokinéni olvastatott velem akkor szépen láttam,anyuék azt moondták ha pár héten belül sem lesz jobb akkor visszamegyünk...
2010. nov. 20. 14:53
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem kiskoromban kancsalság miatt kellett hordanom cilinderes +os szemuveget sokaig.
2010. nov. 21. 16:59
 15/16 anonim ***** válasza:
Egyik barátom most kapott cilinderest és nagyon nehezen szokja,főleg hogy az első neki is.Szóval időbe tellik amíg megszokod.
2010. nov. 21. 21:37
 16/16 anonim ***** válasza:
tényleg csak a szemnek kell hozzászoknia. az én szemüvegeleadóm okosabb volt, mert ő mondta, hogy a szemem amilyen romlott, ahhoz ez a szemüveg kellene, amiben nemlátnék jól (mert az agy eddig folyamatosan kompenzálta a képet, tehát javítja, ezért fárad a szem, folyamatosan erőlködik szemüveg nélkül) és amikor felveszi az ember a romlottsághoz való szemüveget, a szem a kompenzálásról még nem szokik le egy pillanat alatt, tehát egyértelműen a szemüveggel nem lát jól az ember és valóban szokatni kell hozzá a szemet, amit nekem úgy csináltak, hogy a valódi szemüveg helyett kezdetekre egy gyengébbet csináltak, hogy ne legyen drasztikus a látvány. de ha ezt megszokta a szem, utána jön az erősebb így az végképp leáll a kompenzálással és igazán pihenni fog, tehát nem romlik tovább, legalábbis a fáradástól, erőlködéstől biztos nem
2013. nov. 15. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!