Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Megkapom e a jogsit autóra,...

Megkapom e a jogsit autóra, ha rövidlátó vagyok? És sztem egy kicsit kancsal.

Figyelt kérdés
2009. jan. 11. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
90%

Ha a kancsalságod nem nagymértékű, és van szemüveged, akkor igen.

Én is rövidlátó vagyok.

2009. jan. 11. 22:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Nincsen szemüvegem...és ha a kancsalságom nem kismértékű?akkor nem is lehet jogsim soha? na neee...:(
2009. jan. 11. 22:39
 3/5 anonim ***** válasza:
84%
Ha normálisan látsz mindkét szemeddel akkor miért ne kaphatnál jogsit? A rövidlátás önmagában nem olyan szembetegség ami kizáró ok lenne. Ha a vízusod 0.3 vagy az alatt van, akkor nem kaphatsz jogosítványt sem, mert az már gyengénlátás. Amúgy aki kancsal, annál előfordul, hogy a kancsalító szem tompalátó lesz, aztán egyre inkább "kikapcsol".
2009. jan. 11. 23:38
 4/5 anonim válasza:
Sziasztok!! en 17 eves vagyok es mar gyerekkorom ota baj van a bal szememmel.de hiaba mondtam ithhon nem torodtek.aztan most elvittek a szemorvoshoz,a bal szemem 4.50 es a jobbal semmi baj arra egy 1est adott. azt szeretnem kerdezni hogy igy megkapom a jogsit ha ilyen baj van a bal szememmel.kerlek segitsetek.
2010. márc. 2. 20:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha jogosítványt szeretnél, akkor előtte úgyis kell menned orvosi alkalmasságira, és ott kiderül.

Jobb esetbe az orvos elküld szemészhez, és kapsz szemüveget, és úgy elvileg vezethetsz majd.

Én is rövidlátó vagyok, és van jogosítványom.

2010. ápr. 29. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!