42 ezer egy szemüveg keretért? O. O
Tegnap elmentünk a szemészetre és kell állandó szemüveget viselnem. Adtak egy csomó keretet, hogy nézzem meg melyik áll jól... Ebből 3 tetszett és minegyik hasonló árban... De mégis furdal a lalkiismerte, hogy ennyibe kerül :S
A válaszokat ekőre is köszönöm :)
15 L
Figyelj, 240ezerért és négyezerért is lehet venni...
Ha neked az tetszik és nem kell a szüleidnek indokolatlanul nagy áldozatot hozniuk érte, akkor vedd azt.
Bár, arra figyelj oda, hogy inkább olyat vegyél, ami neked tetszik és nem csak egy aktuális divathóbortot tükröz, ami fél év múlva már "nem lesz trendi".
"nézzem meg melyik áll jól"
Több mint 50 éve hordok szemüveget soha nem érdekelt hogy áll csak kényelmes legyen.
Nem vagyok divatőrül, ettpl nem kell félteni ^.-
Lehet, hogy drága az optika, ahol néztük... -.-
Nézz körül jobban. Ha szemüveget akarsz venni, gyakorlatilag az összes optikát érdemes végigjárni, vagy beírod google-ba hogy pl: szolnok optika akció, és felhozza az akciózós optikákat... Én két hetet szántam rá a keresgélésre, és végül 8ezerért (!) találtam egy csodás Avanglion keretet, pont amilyet akartam, lencsével együtt is csak 17ezrembe került. Ami nagyon jónak számít. Meg kell találni a megfelelő helyet. Egyik optika sem kötelez rá, hogy ott vedd a szemüveged, még ha ott viszgálják a szemed, meg oda vagy beiratva, akkor sem. Úgyhogy csak szánd rá az időt és keress, divatos, fiatalos kereteket is találni szinte potom áron. A 42ezer tényleg sok.
25/N
szerintem ez nagyon-nagyon drága. főleg, hogy 1-2 év múlva annyira elhasználódik, hogy újat kell majd venned.
10 000 felfelé szerintem nagyon jó keretek vannak. ahol én szoktam régebben készíttetni ott 20 000ől kijött kompletten. biztosan száz másik helyen van olcsóbb ami tetszik. de ha megtehetitek mert úgy álltok anyagilag akkor simán.
Köszönöm a válaszokat, háát hogy bíztatót mondjak magamnak talán, hogy ez a tanulópénz. Legközelebb, ha kell szemüvegkeretet vásárolni, akkor figyelmesebbek leszünk. De azért remélem, ha már ennyibe kerül, akkor bírja egy jó ideig.
Amúgy szemüvegesek, ha vannak tippjeitek akkor mondjátok, mert eddig nem volt szemüvegem... és háát negyon furcsa, hogy lesz... Na de lehet kiírom egy másik kérdésbe is ^.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!