Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Vannak, akik neten rendelnek...

Vannak, akik neten rendelnek kontaktlencsét?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos, nem tudom, hogy ti mióta rendelitek netről, én első alkalommal tenném. 5 hónapja csináltattam először, optikusnál, aki ugyebár ellenőrizte a szemem, megállapította a dioptriát, majd -2 és -3.5-ös lencséket kaptam. Legalábbis a lencse dobozán ez a szám szerepelt.

De úgy tudom, hogy a szemészeten megállapított dioptria és a lencse dioptriája nem ugyanaz. Holnap megyek szemészetre szokásos ellenőrzésre, és nem tudom, hogy mit fognak mondani, de ha a kérdés lényege az lenne, hogy az optikus a szemem dioptriáját írta a dobozra (tehát amely szemüveghez is kellene) vagy a lencséit (tehát ezzel a dioptriával kell-e rendelnem a netről)?

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2010. nov. 10. 16:45
 1/3 anonim ***** válasza:

A dioptria teljesen megegyező a kontaktlencse és a szemüveg tekintetében. A lencsének is ugyanolyan dipotriájúnak kell lennie, mint a szemüvegnek. A netről rendelt kotaktlencsevásárlás nem a legelőnyösebb, nem igazán szerencsés,legfőképp, hogy kétféle dipotriájú lencséd van. Mikor az Optometrista megvizsgálja a szemedet lencsére, akkor megnézi a dioptriát, a szivárványhártya méretét, görbületét, ugyanis nem minden lencse egyforma, sem az anyagát, sem a méreteit illetőleg, és minden ember szivárványhártyája más méretű. Persze nem mindegy.

A lencsét használóknak 6 havonta el kell menni kontrollvizsgálatra. Az optikákban célszerűbb a lencsét és a hozzávaló ápolófolyadékot, lencsetartót megvásárolni, de vannak akik rendszeresen és gond nélkül a netet használják.

Ha mégis a netről rendelsz lencsét, akko tudnod kell pontosan mindent a lencsédről amit az opikus javasolt. Anyaga, víztartalma, mérete, görbülete, dipoptriája, időszakos, éjjeli vagy nappali, napi, heti, havi, éves, hány órát lehet bennt.......stb.

2010. nov. 10. 18:56
 2/3 A kérdező kommentje:

Igen, ezeket tudom, de sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy évi ötvenezret költsem lencsére és ápolófolyadékra, mikor kijön 30 ezerből is.

Viszont több helyen olvastam, hogy eltérő a dioptria, ezért lennék kíváncsi.

2010. nov. 10. 18:59
 3/3 anonim válasza:
Nekem az optikus mondta, hogy a lencsének és a szemüvegnek nem ugyanaz a dioptriája, mert a lencse "közelebb" van a szemhez, és ezért abból egy negyeddel általában alacsonyabb dioptriát szoktak felírni, de ha az a kérdésed, hogy amit a dobozra írt az a lencséjé, vagy a szemüvegé, akkor biztos a lencséjé :)
2010. nov. 13. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!