Vannak, akik neten rendelnek kontaktlencsét?
Sziasztok!
Nos, nem tudom, hogy ti mióta rendelitek netről, én első alkalommal tenném. 5 hónapja csináltattam először, optikusnál, aki ugyebár ellenőrizte a szemem, megállapította a dioptriát, majd -2 és -3.5-ös lencséket kaptam. Legalábbis a lencse dobozán ez a szám szerepelt.
De úgy tudom, hogy a szemészeten megállapított dioptria és a lencse dioptriája nem ugyanaz. Holnap megyek szemészetre szokásos ellenőrzésre, és nem tudom, hogy mit fognak mondani, de ha a kérdés lényege az lenne, hogy az optikus a szemem dioptriáját írta a dobozra (tehát amely szemüveghez is kellene) vagy a lencséit (tehát ezzel a dioptriával kell-e rendelnem a netről)?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
A dioptria teljesen megegyező a kontaktlencse és a szemüveg tekintetében. A lencsének is ugyanolyan dipotriájúnak kell lennie, mint a szemüvegnek. A netről rendelt kotaktlencsevásárlás nem a legelőnyösebb, nem igazán szerencsés,legfőképp, hogy kétféle dipotriájú lencséd van. Mikor az Optometrista megvizsgálja a szemedet lencsére, akkor megnézi a dioptriát, a szivárványhártya méretét, görbületét, ugyanis nem minden lencse egyforma, sem az anyagát, sem a méreteit illetőleg, és minden ember szivárványhártyája más méretű. Persze nem mindegy.
A lencsét használóknak 6 havonta el kell menni kontrollvizsgálatra. Az optikákban célszerűbb a lencsét és a hozzávaló ápolófolyadékot, lencsetartót megvásárolni, de vannak akik rendszeresen és gond nélkül a netet használják.
Ha mégis a netről rendelsz lencsét, akko tudnod kell pontosan mindent a lencsédről amit az opikus javasolt. Anyaga, víztartalma, mérete, görbülete, dipoptriája, időszakos, éjjeli vagy nappali, napi, heti, havi, éves, hány órát lehet bennt.......stb.
Igen, ezeket tudom, de sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy évi ötvenezret költsem lencsére és ápolófolyadékra, mikor kijön 30 ezerből is.
Viszont több helyen olvastam, hogy eltérő a dioptria, ezért lennék kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!