Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » 3-4-szeres ár 2 optikus...

X0 kérdése:

3-4-szeres ár 2 optikus között, melyik a valós?

Figyelt kérdés

A szemüveg az egyik optikusnál 13700 ft, visszamentem, rákérdeztem, nem számolnak fel külön munkadíjat, csak lencse ára + keret ára (3700 ft), a másiknál 40 000 - 50 000 ft. Van valami hátránya ha az olcsóbbat választom?

Az Sph.dptr. oszlop üres, a T sorpárban a Cyl.dptr. oszlopban mindkét oldalon -2.5Dcv van, az Ax. oszlopban jobb: 5°, bal: 180°. A Pd.mm oszlopban a jobboldalinál 72 mm van, a baloldali üres. Az E sorpár üres, a K sorpárnál a bal oldalon a Pd.mm oszlopban 69 mm van, a többi cellája üres.

Mindkét optikus azt mondta cilinderes szemüveg. Doktor úr azt mondta veleszületett lencsehibám van, valami ferdeség rémlik, és hogy csak félig korrigálja, mert ha teljesen korrigálná, szédülnék tőle, még olvasásnál is hordani kell, a drágább optikus is azt mondta állandóan hordani kell, az olcsóbb nem tudta.

H5220 Astigmatismus

H5210 Myopia

Visus: jobb oldal: 0.6 -2.5DcvX5°= 0.9, bal oldal: 0.5 -2.5DcvX180°= 0.8

Oftacain érzéstelenítés Pachymetria: 574/551 (ez nem tudom miért van kitöltve, mert nem adott érzéstelenítést, semmilyen injekciót se)

Tonometria: NK 21,4/22,7 Hgmm

A szemrések egyenlő tágak, a bulbusok párhuzamosan előretekintenek, mozgásaik minden irányban szabadok.

Conjuctíva: békés

Sclera: ép

Corne felszíne sima csillogó, állománya és hátlapja tiszta

Csarnok: kp-en mély, vize tiszta

Pupilla: kerek, kp.-en tág, fényre jól reagál, területéről jó vörösvisszfény nyerhető

Irisz rajzolata norm.

Szemlencse tiszta

Üvegtest (biomikroszkóp) tiszta

Fundus (indirekt, Volk lencse) éles határú, jó színű papillák, kezdeti érker tünetek. Macula tájék ép. Preféria ép.

Refractometer: jobb: Sph: -5.25 Cyl:+4.25 Ax:97, bal: Sph:-5.75, Cyl: +5.25, Ax:92

Vélemény: Astigma myopica simplex o.u.

ma 17:50
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

"A szemüveg az egyik optikusnál 13700 ft, visszamentem, rákérdeztem, nem számolnak fel külön munkadíjat, csak lencse ára + keret ára (3700 ft), a másiknál 40 000 - 50 000 ft. Van valami hátránya ha az olcsóbbat választom?"

A többi rizsa totál felesleges. Nyilván nem ugyanaz a márka se a keret, se a lencse. Az olcsóbb is lehet jó, a drága is lehet rossz. Nézd meg a véleményeket az adott optikáról és az adott márkákról

ma 18:01
 2/2 A kérdező kommentje:

1-es: köszi, hasznos, az olcsóbbra Bing-ben rákerestem, csak jókat írnak róla:

[link]

A Google Maps-is van értékelés, ott is:

[link]

ma 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!