Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Három különböző szemésznél...

Három különböző szemésznél voltam és három teljesen különböző eredmény született, miért?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromban +4,5-ös volt a szemem, utána évekig 0-ás -0,5 cylinderrel 90°-ban.

Foglalkozás egészségügyi orvosnál a műszeres, illetve táblás vizsgálat után azt állapították meg, hogy mindkét szemem romlott 2 év alatt, a bal -1,25-ös -0,5 cylinderrel 65°-fokban, a jobb pedig -0,5-ös (valahogy a cylinder eltűnt:D). Nekem ez először hihetetlennek tűnt, hogy 2 év alatt ennyit romoljon.

Elmentem egy “rendes” orvoshoz, ahol bejelentették, hogy a doki szabira ment, ezért az asszisztens vizsgált meg, annyi volt a változás az előzőhöz képest, hogy a bal szemre elég volt -1-es -0,5 cylinderrel 65°-ban, jobb szemre pedig -0,5-ös -0,5 cylinderrel 100°-ban. Azért is mentem el egy másik helyre, mert utólag vettem észre, hogy a cylinder nem lett felírva az első vizsgálatnál csak az egyik szememre. Mivel asszisztens nézte meg a szemem nem tudtam ezt a szemüveget felíratni. (15 évig magánba jártam, csak nyugdíjba ment sajnos az doktornő, így nem találtam azóta normális orvost).

Ezután elmentem egy látszerészhez, bemérték a szemem, rám adtak különböző lencséket, de ezek sokkal erősebbek voltak. Jól láttam velük, sétáltam is benne, azonban itt a bal szemem már -2-es volt, a cylindert meg +0,75-ben írták fel 65°-os cylinderrel, jobb szemem pedig -1,75-ös +1,25-ös cylinderrel 65°-ban. Nem is értettem hogy látok jól ezzel a lencsével. Azt mondták, hogy ők a cylindert csak pluszban írják fel, ezért ekkora a dioptria. Én azért kicsit aggódom, hogy a szemem gallyra vágják ezzel a lencsével.

Vélemény valaki?

ma 01:05
 1/1 anonim ***** válasza:

A pluszos cylindert át lehet váltani minuszosba*, de ez három különböző mérés úgy is. Valami nagyon félrement.

Igazából tesztábrákkal lehet eldönteni, hogy jó-e a dioptria, de nagyon sokan nem foglalkoznak ezzel. Nem a vörös-zöld ábrára gondolok, az csak egy mankó.

* [link]

BAL1 -1,25 -0,5 65°

BAL1 -1,75 +0,5 155°

BAL2 -1,00 -0,5 65°

BAL2 -1,50 +0,50 155°

BAL3 -2,00 +0,75 65°

BAL3 -1,25 -0,75 155°

JOBB1 -0,50

JOBB1 -0,50

JOBB2 -0,50 -0,50 100°

JOBB2 -1,00 +0,50 10°

JOBB3 -1,75 +1,25 65°

JOBB3 -0,50 -1,25 155°

ma 02:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!