Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hogy kell be tenni a kontaktle...

Hogy kell be tenni a kontaktlencsét ? Én még most kezdeném el, de egyszerűen nem tudom be tenni a szemembe mert amikor oda teszem mindig be csukódik és már minden hogy próbáltam de nem megy 😭?

Figyelt kérdés

nov. 26. 16:02
 1/4 anonim ***** válasza:
79%
A szalonban kérhetsz betanítást.
nov. 26. 18:42
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom hány éves vagy, sőt a kérdés stílusa alapján ítélkezni se akarok, de ha nem akarod kockáztatni a szemed egészségét, akkor menj el egy optikába és kérj betanítást, sőt vizsgálatot is, mert nem biztos, hogy akkora dioptria kell kontaktlencsébe, mint szemüvegbe.

De legalább alaposan megmostad a kezed, és ügyeltél a higiéniára? (értsd.: amikor nem sikerült betenni a kontaktlencsét, akkor kontaktlencse folyadékkal letisztítottad?) Egyébként személyes vélemény, de nekem kivenni nehezebb volt elsőre a kontaktlencsét, mint betenni.

nov. 26. 19:08
 3/4 anonim ***** válasza:
80%
Aj, te is csak megrendelted a netről, de ezt így nem játszuk :/ Optikában kell az első lencsét intézni, ott megtanítanak. Addig el se engednek, amíg magadtól nem tudod betenni és kivenni.
nov. 27. 07:47
 4/4 anonim válasza:

Sok gyakorlás kérdése, eleinte nagyon erősek azok a reflexek, ami miatt azonnal becsukod a szemed, amint közelít a kezed.

Gyengébbik kezeddel a szempilláidat fogva húzd fel a felső szemhéjad, alsó középső ujjaddal pedig ugyanezen módszerrel az alsó szemhéjadat. Azzal a kezeddel, amivel az alsó szemhéjadat húzod, annak a kezednek a mutatóujjának a hegyére kell tenni a kontaktlencsét, úgy, hogy a lencse vég ne visszakukorodjon a végen, hanem egyenes legyen. Miközben ráilleszted a szemedre igyekezz ne a lencsére nézni, majd akkor nézz egyenesen, mikor már érzed, hogy érintekzik a lencse a szemeddel.

Berakás előtt alapossan moss kezet.

Sajnos sok gyakorlás kérdése, de idővel menni fog.

Én 1-1,5 óráig szenvedtem vele elsőnek sikertelenül, majd ezt egész napi gyakorlás után nap végére sikerült fél órára redukálni, aztán másnap már elértem, hogy csak negyed órát szenvedjek vele.

Mikor már lesz rutinod benne, gond nélkül félkézzel is be fogod már tudni rakni a két lencsét nagyjából egy 10-15 másodperc alatt, emiatt ne izgulj, minden kezdet nehéz.

jan. 22. 03:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!