Lézeres szemműtét 40 évesen?
Figyelt kérdés
Ahol néztem a szemműtétet és a kezelést, több helyen is 18-40 éves korig ajánlják. Mennyire fontos az életkor? Ha éppen betöltöttem a 40-et, akkor ez a fajta kezelés szóba sem jöhet? A CrystalFEMTO kezelést néztem ki. (gyerekkorom óta -2-es a szemem, olvasószemüvegre nincs szükségem)nov. 25. 09:23
2/4 anonim válasza:
Pluszos dioptriával 50 alatt bizonyos műtéteket el se végeztek eddig, mert visszaromlik. Azóta már korszerűbb technológiát használnak.
Nézz szét máshol is!
3/4 anonim válasza:
40 az egy célszerű felső határ. Ezután 1-10 évvel valamikor elkezd jelentkezni az öregszeműség vagyis a lencse kezdi elveszíteni a rugalmasságát és olvasószemüveg kell. Ez egy elég lassú, ezért hosszú folyamat, vagyis nem fix közben a dioptria, csak pár évig. Emiatt a műtét nagyon hamar kidobott pénz lesz, a klinika meg hallgathatja a sirámokat, hogy megcsinálták a műtétet aztán mégis kell az okula.
4/4 anonim válasza:
Én is gondolkodtam lézeren. Amig a kolléganöm férje a lézeres kezelés által egy hónap alatt teljesen megvakult, na pont ekkora fejeztem be. Azóta nem gondolkozom ezen. Kicsi az esélye, de ez nem egy eltolt hajvágás, ami visszanöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!