Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A középiskolai orvosi alkalmas...

A középiskolai orvosi alkalmassági vizsgálatnál a színtévesztést hogyan vizsgálják? Enyhe színtévesztő ( zöld - piros )gyermekem az elektrotechnika iránt érdeklődik, de nem tudom így van - e esélye a sikeres felvételire?!

Figyelt kérdés

#színtévesztés #középiskolai felvételi #pályaalkalmassági orvosi vizsgálat
nov. 5. 21:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Van erre egy könyv,japán könyvnek nevezik.
nov. 5. 21:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Kérj olyan beutalót szemészetre, ami anomaloszkópiára szól.

Ha ott is van eltérés, akkor az iskolaorvos ad beutalót másodfokra, ahol gyakorlati színlátást néznek. Az alapján pedig, vagy simán alkalmasnak nyilvánítják, vagy Colorlite szemüveget javasolnak.

nov. 5. 21:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Biztosan felveszik, de azért nem ártana elgondolkodni egy b) szakmán is. Rengeteg alkatrész színkódolt, a vezetékekről nem is beszélve.
nov. 6. 13:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, privátra elvi okokból nem válaszolok, de megkaptam az üzenetet.

Ha nincsen színtévesztése a gyereknek, akkor a teszten is látnia kell a helyes ábrát a babos teszten. Erre ennyit tudok mondani.

Na most elektronika terén a színtévesztés ott okoz problémát, hogy például ha jelen esetben összetéveszti a zöldet a pirossal, akkor 100 ohmos ellenállás helyett betesz egy 10 kiloohmosat a kapcsolásba, ami nagyságrendekkel nagyobb. Vagy például bizonyos (külföldi) szabványokban a földelés nem zöld-sárga, hanem simán zöld színű. Ezt ha összekeveri a piros vezetékkel, akkor az fatális dolgokhoz vezethet.

Persze speciális szemüvegekkel valamennyire lehet segíteni a látáshibán, de ez orvosi döntés, én ehhez a részéhez már nem tudok hozzászólni.

Ha ezt a szakirányt akarja a gyerek, akkor szerintem próbáljátok meg. Középiskolában még nem kötik annyira karóhoz az embert, hogy ne lehessen más szakmája, ha ez nem megy.

nov. 7. 20:52
 5/5 anonim ***** válasza:
10%

"speciális szemüvegekkel valamennyire lehet segíteni a látáshibán"

Egy szemüveggel, és nem valamennyire, hanem teljesen.

nov. 8. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!