Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Hol éri meg szemüvegt venni?...

Hol éri meg szemüvegt venni? A kis optikák az olcsóbban vagy a nagy cégek?

Figyelt kérdés
Szemüveget kell vennem sajnos, mert a régi eltörött. Eddig soha nem jöttem ki 100.000Ft alatt, de az az igazság, hogy most jó lenne. (Távolra néző szemüveg, egyedüli plusz amit kérni szoktam az a vékonyított lencse). Eddig mindig egy helyi optikában csináltattam, gondoltam most megnéznék valami mást. Az ilyen Ofotért, Vision Express, hasonló nagy cégek szoktak olcsóbbak lenni, vagy a kisebb optikák? Láttam hogy van egy Válság szemüvegdiszkont nevű hely is akik gyanúsan olcsón ígérnek szemüveget, róluk van valakinek tapasztalata? Teljesen el vagyok veszve, Budapesten lakom, szinte minden sarkon van egy optika, és fogalmam sincs melyikkel járnék jobban.

nov. 3. 23:17
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Az Ofotért és a Vision Express oldalán van kalkulátor, ahol pontosan ki tudod számolni, hogy a neked felírt lencse a választott kerettel és esetleges extrákkal mennyire jönne ki :)
nov. 3. 23:21
 2/8 anonim ***** válasza:
43%
Vision Express-nél sok kedvezmény szokott lenni, illetve ott talán egy fokkal strapabíróbb szemüvegkeretek van. Ofotértben is szokták lenni nagyobb kedvezmények.
nov. 3. 23:25
 3/8 anonim ***** válasza:
36%
Attól függ hányas a lencsékre van szükséged és milyen vékonyítással! Minél magasabb az lencse index száma annál vékonyabb és drágább a lencse.
nov. 4. 04:10
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
Online nézd meg az árakat, ott találni fogsz biztosan valami használhatót.
nov. 4. 08:02
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
78%
Alapvetően mindenhol vannak akciók, de ha nagy a dioptria és vékonyított lencsét is akarsz, akkor nem mindegy a lencse minősége, plusz milyen keretbe tudják belerakni, abból is olyan a jó, amin később lehet állítani, ha kell, azok is húzósak. Egyébként Vision-ben nemrég csináltattam szemüveget, multit, nekem nem voltak nagy dioptriák, nem kellett vékonyítani, 115 ezer volt, azóta csak drágább lett, most ugyanez 130 lenne, minőséget inkább hagyjuk. El kell menni egy üzletbe és megkérdezni. Kisebb optikába mennék már csak.
nov. 4. 08:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, úgy döntöttem hogy az Eoptikát nézem meg. Neten nagyon jó árakat làtok, remélem élőben is jó lesz. Nem erős szemüveg kell amúgy, -1 körül van mindkettő. Csak van cilinderem is, ami nem tudom mennyire drágítja meg.
nov. 4. 13:04
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Csak kíváncsiságból kérdezem: hogy jön össze a 100 ezer forint, ha ennyire fapados, gyenge szemüveget hordasz? 1 dioptriához nem is szükséges vékonyítani a lencsét, ezt csak 3 felett ajánlják. A cilinder pedig semennyivel nem drágítja meg a lencsét.

Én legutóbb az Optikshopból rendeltem komplett szemüveget, mert ott találtam tetszetős választékot. Két évvel később az Ofotértben rakattam bele új lencséket, de azokkal nagyon, nagyon nem vagyok megelégedve.

Az Ofotért és a Vision Express egyébként egy cég, nem is értem, miért éri meg nekik párhuzamosan fenntartani két teljesen megegyező profilú üzletláncot. A Válsággal nincs tapasztalatom, de tudtommal csak azért olyan olcsó, mert alig van választék. Ha sürgősen kell szemüveg, akkor biztosan megteszi.

nov. 4. 15:56
 8/8 anonim ***** válasza:
100.000 az tényleg nagyon drágának tűnik. Több családtagom erősen rövidlátó, de még az ő szemüvegük se volt soha ennyire drága vékonyított lencsével sem. A kis optikák tapasztalatom szerint olcsóbbak. Viszont az ofotértnál biztos a jó minőség. (A vision expresst is próbáltam, de annyira nem lett a kedvencem)
nov. 5. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!