Tudom otthon ellenőrizni, hogy távolra jól látok-e?
Jókor jut eszedbe ez.
Októberben az ofotért üzletekben ingyenes látásvizsgálat volt. Ott megmondták volna neked ingyen egész októberben bármikor.
8.
Aki a lábáig nem lát el, nem fogja azt gondolni, hogy jól lát.
Egyébként is: a jó látás a többiekéhez van hasonlítva, nem objektív dolog. Vagyis nyugodtan mondhatom azt, hogy az emberek szarul látnak, mert csak 216 méterről tudják elolvasni a rendszámot, miért nem 2 km-ről? Megfordítva, csak azért lát rosszul valaki, mert nem lát annyira, mint a többiek?
Tudom, hogy voltak ingyenes akciók, de egyrészt, ha már vizsgáltatom, akkor orvosnál, akinek több műszere van és teljes körűen vizsgál. Másrészt mindig is kissé bizalmatlan vagyok az ilyen akciókkal, mivel az optikának érdeke, hogy minél több terméket adjon el.
Köszönöm az ötleteket!
Arra én is gondoltam, hogy jól látó ismerős látásával hasonlítani az enyém, de pont a környezetemben lévők mind rosszul látnak.
Egyet értek azzal, hogy szubjektíven nem tudod jól megítélni jól látsz-e, csak akkor bukik ki, ha szöveget kell felismerned és nem megy már bizonyos távolságból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!