Párom infralámpázta magát, egy pillanatra véletlenül belenéztem, utána azonnal elkaptam a fejem, lehetett baja ennyitől a szememnek?
Nem.
Kifejtem miért is nem lesz bajod (több okból is):
Az infralámpa nem annyira erős. Ha annyira erős lenne, akkor azt előbb éreznéd a bőrödön, hogy éget. Az infra sugaraknak kisebb a törése, ezért a szemlencse nem fókuszálja teljesen egy pontba, ezért a retinát nem bántja. Ha erősebb lenne, a bőrödet is égetné, ahogy előbb írtam, de a szemet még ekkor sem bántaná nagyon, a kisebb fénytörés miatt, és a víz miatt ami a szemeben található, mert az nagyszerűen elvezeti a hőt. Amekkora infra sugárzás rövid idő alatt(pillanat) káros a szemnek, az már pörköli a szempillákat is.
Nagy tűz után maradó vastag izzó parázsra ráteszek egy hártyavékony nejlonzacskót amibe víz van töltve és elkötve.
Lemaradt, mert ezt már nem is akartam de bennmaradt, akkor itt a vége:
Az izzó parázs nem olvasztja át a vékony nejlont mert a víz azonnal elvezeti a hőt : minél vékonyabb annál jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!