Belement egy apró hajszál a szemembe és nem tudom kiszedni! Mit tegyek?
Nekem férfi létemre viszonylag hosszú szempillám van (a hsz kedvéért gyorsan megdörzsöltem a szemem, az ujjamon maradt 2 szempilla, lemértem és 10 és 12 mm-esek - ezt csak azért h a kérdezőnek legyen viszonyítási alapja a hajszálhoz mérten, hátha van ennek valami relevanciája a számára), és nekem egy pár éve a szempilláim nyaranta valamiért irtó gyakran belemennek a szemembe, de úgy napi 2-3x is - ősztől tavaszig meg kb soha.
Na a lényeg, hogy én eleinte folyton próbáltam kiszedni fültisztító pálcikával (lehúztam az alsó szemhéjamat, és próbáltam kipiszkálni), mert nagyon kellemetlen, és nekem is szúrja a szemem, de az a helyzet, hogy legtöbbször csak rontottam vele, mert valahogy mindig a rossz irányba piszkáltam a szempillát.
A megoldás nekem az volt, hogy nem piszkáltam, csak folytattam tovább, amit addig is csináltam, pl dolgoztam tovább, és közben igyekeztem sokat pislogni, aztán amikor éreztem, hogy a belső szemzugban van, akkor az ujjammal egy mozdulattal lazán "kidörzsöltem". Szóval a szem úgy működik, hogy ha valami belemegy, azt valahogy automatikusan a belső szemzug felé pislogja az ember, ahol vagy magától kijön, de úgy h az ember észre sem veszi, vagy pedig kicsit irritálja a szemzugot, és akkor az ember akaratlanul is megdörzsöli, és így kidörzsöli onnan. Jól ki van ez találva :D
De ha 1-2 napig nem jön ki onnan magától, érdemes orvoshoz menni. Amikor először elkezdett így "hullani" a szempillám és folyton belemenni a szemembe, rákérdeztem egy EÜ-s ismerősnél, és azt mondta h ha 1-2 napig nem jön ki, és úgy érzem h vhol "elakadt" a szempilla és egyre kellemetlenebb, akkor azt dokival kell kiszedetni, mert betokosodhat - az anyjával ez konkrétan meg is történt. HO-nál rákérdeztem, mikor legközelebb voltam nála, és ezt megerősítette.
De én is olvastam az öblítéses módszert, nekem speciel nem vált be, pedig sokszor próbáltam, de lehet h én csináltam rosszul vmit.
Szemilla is szokott belemenni a szemembe (#1) vagyok. Az megint más. Sokszor fel se tűnik, csak látom hogy ott van. Nekem is hosszú és dús szempillám van.
Másabb az, mikor a hajam megy bele. A hajszálam sokkal erősebb szálú. Azt nem tudom figyelmen kívül hagyni vagy nem észrevenni. Egyszerűen nagyon szúr és fáj pislogni is. Nem lehet kibírni úgy 1-2 napot. Persze lehet ez is sok dologtól függ. De számomra kellemesebb lenne kislábujjal végig tapogatni minden bútort a házban, mint így 1 órát kibírni. Az öblítéses módszer ahogy írtam, kb azt a folyamatot segíti elő amit leírtál. Nedvesíted a szemet és pislogsz is. Valóban abba az irányba mozdult el és onnan lehetett ki is szedni. De kb 5 perc alatt és nem órák vagy napok kérdése volt.
Nekem amúgy rövidebb általában a hajam, mint a szempillám, de ugye emiatt is lehet, hogy rosszabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!