Kontaklencse kérdés, segítenél?
Elmész a szemészhez,akihez jársz. Megmondod neki,hogy váltani szeretnél, ő megvizsgálja a szemedet, mert lencséből nem ugyanaz a dioptria kell,illetve a görbületet is le kell venni(nem fájdalmas egyik se). Kérj egy próbalencsét, mielőtt véglegest kérnél, mert sajnos valaki nem bírja. Kérhetsz heti vagy havi próbalencsét is. Ha nincs vele probléma (nem szúr, nem könnyezik, nem gyullad be), akkor rendelhetsz véglegest. Árakkal nagyon nézz szét, nekem Sauflon 55 UV lencsém van, abból 3 havi kerül 9000 ft-ba, az nagyon olcsó. És nem biztos,hogy azt fogják ajánlani, barátnőmre rásóztak egy havi 20-ezres lencsét..oldószerből meg lehet olcsót venni, a Rossmann-ban Best viev oldószer, 360 ml csak pár száz ft. Optikában 3-4000 is lehet az oldószer. És mindegy milyen használsz. Nézz szét alaposan.
Egyébként először nehéz betenni meg kivenni,ha bírja a szemed, nem is fogod érezni,ha bent van. Csak élvezni fogod,hogy látsz, és nincs ott a szemüveg.:D Gyakorlat kérdése, én már tükör nélkül pakolászom ki-be, eleinte viszont kellett 20 perc,míg egyet bekínlódtam.Majd megszokod!
Nekem már jó rég rossz a szemem sajnos, és körülbelül 3-4 éve kontaktlencsét hordok, nem szemüveget. Én csak jót tudok róla mondani. Ugyanúgy a szemészed írja fel neked, aztán ki kell váltanod egy optikában, mint amikor a szemüvegedért mentél anno. Szerintem sokkal kényelmesebb, nagyobb teret látsz be, viszont vigyáznod is kell pár dologra.
Mindig tiszta kézzel nyúlj a szemedhez!! Ez nagyon fontos, mert, ha nem így teszed, rengeteg fertőzést elkaphatsz és az nem kellemes.. Tehát lencse kivételkor/betevésekor mindig!! moss kezet. Az első alkalom furcsa lesz, mivel egy "idegen" test lesz a szemedben, na meg pár napig még szenvedni fogsz a berakásával is, de ezt nagyon gyorsan elsajátítod majd, úgyhogy maximum 1-2 héten belül már rutin lesz. Amit még javasolnék, hogy akármilyen lencsét kapsz, soha ne aludj benne, mert nagyon egészségtelen és miután felkelsz kellemetlen érzés lesz és homályosan is fogsz látni a sok fehérjétől, ami éjszaka rárakódik. Minden nap, amikor kiveszed tölts új lencsevizet a tárolóba, fontos, hogy ne rakd bele kétszer ugyanabba, mert az kb. semmit nem ér, azon kívül, hogy benedvesíti. Nagyjából ennyi:)
Szóval, ha ezeket betartod, szerintem sokkal jobban fogod szeretni, mint a szemüvegedet.
Igen, de mint a másik válaszoló is írta, ennél vannak olcsóbbak is, nem feltétlenül van szükséged ilyen drágára.
Nekem másfél éve volt egy szemműtétem szivárvány hártya gyulladás miatt és ezért kellett egy speciálisabb lencsét választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!