Kontaktlencse után szemüveg?
Figyelt kérdés
8-9 éve szemüveges lettem, viszont 6 éve kontaktlencsére váltottam, mellette nem volt szemüvegem csak azt hordtam. Mostanában elkezdett zavarni, hogy nem látom az ágyból a tvt… sokszor fáj a fejem a kontaklencsétől.. kibontottan az utolsó havit és elszakadt, ilyenkor egy hétig vakoskodtan. Úgyhogy elkértem az optikából a szemem “adatait” és rendeltem lensmart-ról egy szemüveget. Minden rendben van vele de eléggé szokatlan főleg ha elfordulok akkor kicsit megszédűlők, mennyi idő mire megszokom?😅
A fő kérdésem pedig az lenne hogy egy kontaktlencsénél és egy szemüvegnél is ugyanazok a dioptriák?
aug. 27. 09:17
2/6 anonim válasza:
itt van egy táblázat amelynek a segítségéve megnézheted a dioptriaeltéréseket kontaktlencse és szemüveg között.
3/6 anonim válasza:
Nem ugyanaz, mivel a lencse közvetlenül a szemeden van, a szemüveg pedig távolabb a szemedtől. Fura, hogy az optikában nem mérték be a szemed, hogy megfelelő szemüveg dioptriát kapj. Vagy nem mondtad nekik, miért kell?
4/6 anonim válasza:
Nem feltétlenül ugyanaz, sőt, szemüvegnél számít a pupilla távolság és a keretet is illik beállítani.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor elmegyek egy vizsgálatra
aug. 31. 09:27
6/6 anonim válasza:
Eddig hála Istennek egyik sem kellett, de én nem tudom azt elképzelni hogy én kontaktlencsét rakok be magamnak.Rosszul viselem ha valaki már csak az arcom körül babrál nem hogy bele nyúlnak a szemembe. A fogorvost is utálom mint a verést kést, elsősorban ezen idők miatt. 😁Ha nekem egyszer szükségem lesz ilyesmire akkor csak a szemüveg jöhet szoba.😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!