Lézeres szemműtét segíthet ezen?
44 évesen már nem biztos, hogy van értelme, de majd a felmérésen megmondják. Én olyan 30 évesen estem át ezen, azt mondta a doki, hogy így még van jó 10 évem, aztán ugyanúgy romlani fog a szemem, mert a korral jár.
Kontaktlencsét kipróbáltad már?
#4. Cilinder volt mindkét szememen de teljesen eltérő mértékben és ha jól emlékszem, a típusa is eltérő volt. 13 évesen lettem szemüveges de igazából soha életemben nem láttam rendesen, mindenesetre kb. 15 éven át évente látott szemész és sosem mondtak semmit, csak eleinte írta fel az egyre erősebb szemüvegeket mert egyikkel sem tudtam fókuszálni, viszont a fejem fájt tőlük. Sportban, táncban észrevettem, hogy nem tudok tengelyben maradni forgáskor, nem találok célba a labdával stb. pedig a szemüveg miatt elvileg jól kellett látnom. Aztán amikor végre elmehettem műtétre, az első vizsgálatokkor rácsodálkoztak, hogy ez hogy nem volt korábban kezelve, ha nem is a pontos mértékét/típusát de magának az asztigmiának a létét elvileg észre kellett volna venniük már az elején.
Amúgy sasszemnél csináltattam én is, életem legjobb biznisze volt.
Köszönöm szépen a válaszokat, adtam ződet mindenkinek!
Én tökéletesen látok a felírt szemüvegekkel, csak éppen hasogat a fejem mindegyiktől. Teljesen mindegy, hogy mennyi ideig próbálom megszokni, akkor is. Az orvosok, optometristák semmit nem tudnak mondani. A legjobb tanács az volt, hogy ne hordjam. Persze, nem hordom, elvesztem a munkámat, ami számítógéphez köt, egy filmet nem fogok tudni megnézni, marad a rádió. Ha csak el nem ütnek az utcán, mert nem veszem észre az autót, hogy nem hordom a szemüvegem. Ez a szarakodás megy négy éve, felírnak valamit, próbálom megszokni, pokol a napjaim, úgy fáj a fejem, bírom pár hónapig, fél évig, új szemüveg, próbálom megszokni, pokol a napjaim, kör bezárul. Most untam meg.
Ami a kontaktkencsét illeti, nem szeretném. Averzióm is van vele, meg ez akkor a kisérleti nyúl játszása tovább, az meg elég volt négy évig.
Időpontom van már vizsgálatra az egyik klinikára, közben nézegetem, hogy melyik kezelés lenne szimpatikus, bár azt úgy is ott mondják meg. Azt meg, hogy 44 éves vagyok, nem látom akadálynak. Hatvan éveseken is csinálnak műtétet. Amit olvastam, talán ebben a korban még előnyösebb is, mert ilyenkor már nem változik annyit a szem, mint mondjuk húszon éves korban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!