Ha távollátó szemüveget írtak fel, gond ha állandóan hordom? Ismerősöm szerint hozzászokik a szemem, és nélküle mar nem fogok tisztán látniSzámítógépnél dolgozom, ahoz nem érzem, hogy kellene. De most akkor állandóan le-fel rakosgassam a szemüveget?
Én csak akkor teszem le, ha közelre nézve kényelmetlen.
Elvileg állandóan hordható, de én kevesebbet használom, mióta gyesen vagyok, és egy fél diopriát javult a szemem. Szóval passz.
Tévhit, hogy a szemüvegtől romlik a szem. Hordjad mindig. A számítógéphez azért nem érzed, hogy kell, mert az közel van és neked távollátó szemüveged van. Igen, fel-le kell mindig húzni. Vagy hát ahogy jól esik.
Nekem olvasószemüvegem van, és munka közben szinte mindig rajtam van, ha az íróasztalnál, a gép előtt ülök. Egyébként leveszem, mert távolra homályosan látni benne.
Nekem olyan messze van a monitor, hogy nem látom a (mínuszos) szemüvegem nélkül. Szóval elrendezéstől függ. Ha ölbe veszem a notebookot, akkor nem kell a szemüveg.
Azért írják fel, mert nem látsz jól nélküle. Megszoktad, nem zavar, de balesetveszélyes. Elvileg addig kéne romoljon,míg nősz, nem írtad, hány éves vagy.
Kis dioptriát egyáltalán nem ajánlatos állandóan hordani, az agy elszokik a kompenzálástól olyan távolságra is, ahol most még megteszi.
Továbbá: közelre tökéletesen felesleges - sőt ront a képen - hiszen pl egy -1-es szem 1 méterig tökéletesen lát, a 80 centire lévő monitorhoz pl durva hiba lenne így felvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!