Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Normális ha távollátó kontaktl...

Normális ha távollátó kontaktlencsével közelre nem látok élesen? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Távolra nem látok jól, -1.25-ös szemüveget hordok, mindkét lencse -1.25-ös. 2 napja voltam a Vision Expressben ahol szemvizsgálat után vettem -1.25-ös napi lencséket. Ott fel is helyeztük, megmutatták, hogy kell, akkor nem volt gond. Tegnap otthon is felhelyeztem egy pár lencsét, úgy, ahogy mutatták, távolra jól, élesen látok vele, viszont közelre homályos. Ha pl a telefont nézem, akkor a billentyűzeten a gombok nem élesek. Közelre lencse nélkül élesen látok, nem volt gond ezzel korábban sem. Ha felhelyezem a lencséket, akkor mintha nem lenne tiszta a közelre látás. A lencsét már próbáltam megigazítani, de nem segített. Szemcseppet is használtam felhelyezés előtt és után is. Ha kinyit az üzlet őket is felkeresem, csak kíváncsi vagyok, hogy valaki volt e már így.

Válaszokat köszönöm.

jan. 21. 12:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
jan. 21. 12:53
 2/11 anonim ***** válasza:
Lencséből gyengébb kell, mint szemüvegből. Ha meg középkorú vagy, akkor multi lencse kellene.
jan. 21. 12:54
 3/11 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok
jan. 21. 13:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Akkor ez lehet a gond, hogy ugyanolyan kontaktlencsét vettem, mint amilyen szemüvegem van?
jan. 21. 13:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Akkor neked még nem kell multifokális. Vision, Ofotért nagyon nem ajánlott. Rosszul állapították még a korrekciót, menj vissza.
jan. 21. 13:04
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, lehet ez is a gond. Cilindert nem írtál.
jan. 21. 13:06
 7/11 qborka ***** válasza:
Nem, nem normális. Nekem anno a szemüveg és kontaktlencse nem volt egyforma,a lencse -4,75, a szemüveg -5,0 .
jan. 21. 13:24
 8/11 anonim ***** válasza:
84%
Optikai oka van. Mínuszos lencséből mindig gyengébb kell, mint a szemüveg. Ezt figyelembe kellett volna vennie a kontaktológusnak.
jan. 21. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy normális. A -1,75 azt jelenti, hogy kb 60 centiig teljesen élesen látsz. Na most ezt a 60 centin belüli szakaszt nyilván jól elrontja egy bármilyen kb -0,5-nél erősebb szemüveg vagy lencse. Ezért van.
jan. 21. 18:40
 10/11 anonim ***** válasza:
#8 -3, -4 dioptria környékén kezdődik, amikor számolni kell ezzel. Szerintem a szemüveg túlkorrigált lehet, amit alapul vettek és lencse esetén már nem tud közelre alkalmazkodni a szem. Esetleg valamilyen hibát nem vették figyelembe, asztigmia, stb., ezek lencsével mind jobban előjönnek.
jan. 25. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!