Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mikor áll meg a dioptria romlása?

Mikor áll meg a dioptria romlása?

Figyelt kérdés
Lézeres szemműtétet szeretnék. 19 éves vagyok, márciusban leszek 20. Mind2 szemem -5ös. Tudom, h csak akkor lehet elvégezni az operációt ha már nem romlik a szem legalább 2 éve. Kb fél-háromnegyed éve lett új lencsém és úgy érzem megint romlott, mikor áll meg végre a romlása?? a doki 1,5 éve azt mondta már itt az ideje.
2010. okt. 28. 11:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Dehogy baj, minden válasz sokat segít. Gondolkoztam a lencsén és akartam is csináltatni, erre azt mondta az orvosom, h ne, inkább műttessem meg. Gondoltam ha ő ezt mondja, akkor így lesz, hajlamos vagyok megbízni az orvosokban. :) Hosszú távon költségileg megtérül a műtét, persze csak ha nem romlik vissza. Meg nekem nagyon érzékeny a szemem, félek ha belerakom a lencsét begyullad meg minden baja lesz, jó bevallom tisztességesen elég feledékeny vagyok és tudom nem fogom rendesen tisztítani, mert elfelejtem. Mostanában izgat újra ez a téma, úgyhogy körbe fogok járni, itt gyakorin is néztem az ezzel kapcsolatos témákat, és 10ből 8-9 ember dicsérte, és nem bánta meg.
2010. nov. 1. 00:47
 12/13 A kérdező kommentje:
Meg gondolj csak bele, az orvostudomány napról napra fejlődik, ez a hölgy ismerősöd 8 éve csináltatta, sztem azóta már százezerszer újítottak módszereket, eszközöket, különböző technikákat, úgy gondolom ma már van olyan fejlett ez az operáció h csak igen kevés esetben fordul elő a műtét után romlás. Lehet kéne várnom még 10 évet, és akkor már arra kis képes lenne a világ h transzplantációs műtéttel kicserélje a szemet. :) Miért ne? jó pár éve azt sem hittük hittük, és kinevettük h a szivet átlehet ültetni más emberbe.
2010. nov. 1. 03:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Több előttem szóló is nagy igazságot mondott.

A lézeres szemműtét csak átmeneti eredményt hoz.

Kb. 10-15 évig jól látsz, de utána teljesen el fog romlani a szemed, valószínűleg rosszabbul fogsz látni, mint most szemüveg nélkül.

Annyit kell tudni, hogy a lézeres szemműtét után a szem kb. 10-szeres gyorsasággal romlik, mint a szemüvegnél... ez igaz!

2010. dec. 12. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!