Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mikor áll meg a dioptria romlása?

Mikor áll meg a dioptria romlása?

Figyelt kérdés
Lézeres szemműtétet szeretnék. 19 éves vagyok, márciusban leszek 20. Mind2 szemem -5ös. Tudom, h csak akkor lehet elvégezni az operációt ha már nem romlik a szem legalább 2 éve. Kb fél-háromnegyed éve lett új lencsém és úgy érzem megint romlott, mikor áll meg végre a romlása?? a doki 1,5 éve azt mondta már itt az ideje.
2010. okt. 28. 11:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni.
2010. okt. 28. 11:16
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is gondolkoztam ezen a lézeres szemműtéten.

De azt nem tudtam, hogy csak akkor lehet elvégezni ha már nem romlik 2 éve. :-O

Hány éves vagy, hogy ilyen rossz a szemed, ha megkérdezhetem?

2010. okt. 28. 11:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Bocsi, elnéztem. Én is 19 leszek december 1-jén.:)
2010. okt. 28. 11:24
 4/13 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok biztos ebben a 2 éves dologban. Olvastam vhol nem orvos mondta.
2010. okt. 29. 23:53
 5/13 anonim ***** válasza:
18-25 éves kor között. Egyénfüggő.
2010. okt. 30. 01:16
 6/13 anonim ***** válasza:
Szia. Hmm jó nagy ez a -5.s... Amúgy a lézeresról azt halltotam hogy jó hogy látsz meg minden, de 10 év után lehet hogy gyors ütemben romlani fog és elvesztheted a látásod. Szóval nem jó annyira ez a lézeres, vagyis én azért nem mentem bele...nekem a szemem 3,5 és 2,5.s kontaklencsével.
2010. okt. 30. 18:34
 7/13 anonim ***** válasza:
Én is gondolkodtam rajta, 18 vagyok, és mindkét szemem -7,5-es. Valamiért nekem is még mindig romlik, igaz, hogy évente 0,25-ot az utóbbi időben, de kezdek aggódni.
2010. okt. 30. 20:46
 8/13 A kérdező kommentje:
-7,5? az jó sok, nekem fél dioptriát romlik fél évente, ha így folytatom lassan szódásüveg szemüveget fogok hordani:) Én vállalom a kockázatot, ha leveszem a szemüveget 10 centire már nem látom a betűket az újságban v könyvben, személy szerint imádom a szemüveget, és nem azért akarom megcsináltatnia szemem, mert akkor milyen marha csini leszek, hanem mert mindent megadnék azért, h amikor reggel felkelek és kinyitom a szemem anélkül lássak, h bármit a fejemre kéne raknom. Kiskoromban sosem gondoltam volna h ekkora kincs a látás. Nagyon zavar h szemcsi nélkül sz.rt sem látok.
2010. okt. 31. 00:10
 9/13 anonim ***** válasza:

Eddig én is mindenképpen műtétet akartam, de beszéltem egy nővel, és azóta teljesen megváltozott a véleményem! Azt mondta, hogy ő bevállalta a lézeres szemműtétet, és kb 7-8 év múlva újra el kezdett romlani, és most már nagyobb dioptriájú szemüveget hord, mint akkor! Egy ideig nagyon jó volt, nem kellett se szemüveg, se kontaktlencse, de azt mondta, hogy ha visszacsinálhatná, nem vállalná még egyszer be a műtétet. És nagyon érzékeny a szeme azóta mindenre.

Azért szerintem ezt érdemes lenne átgondolni, esetleg beszélni olyanokkal, akiknek már megcsinálták.

A kontaktlencsét kipróbáltad már? Ha nem, előtte érdemes kipróbálnod, lehet megváltozik a véleményed. :) Nekem is van, és nem cserélném le semmi pénzért sem szemüvegre, sem műtétre. Igaz, az elején kicsit macerás, de megéri.

Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszoltam, természetesen a Te dolgod, ha megműtöd, csak gondoltam leírom az én véleményemet is. :) Remélem segítettem!

2010. okt. 31. 21:09
 10/13 anonim ***** válasza:

Tegnap 20.46-os vagyok.

Igen, -7,5... 6 éves korom óta szemüveges vagyok, folyton csak romlik. Bár kontaktlencsét hordok, jól esne ha én is rendesen láthatnék..

2010. okt. 31. 22:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!