Hogyan létezik ,hogy cilinderes szemüveget írtak, majd most az új mérésen mégsincs cilinder ?
Ha csak optikusnál mérték géppel, akkor minden további nélkül lehet, hogy rosszul mérték, vagy annyira minimálisan indukált egyelőre a cilinder, hogy orvos még inkább nem írta volna föl. Az, hogy most miért nem írtak cilindert az optikusnál, viszont lehet az is, hogy meg sem nézték, hogy cilinder is kell-e. Nekem kifejezetten magas a cilinderdioptriám, egyértelműen szükségem van rá, hogy jól lássak, mégis jártam már úgy optikusnál, hogy ha nem szólok külön, lemaradt volna.
Mindenesetre érdemes időnként rendes szemészeti rendelésre is elmenni, tudom, macerás, de mégiscsak a “szemed fényéről” van szó.
Mondjuk az is kérdés, hogy mennyi ideig hordtad a cilinderes szemüveget? Eleinte teljesen természetes, hogy rosszul látsz vele, meg kell szokni, de ha hetek múlva is sz.rul látsz az új szemüveggel, akkor vissza kell menni.
a helyedbe befizetnék egy komolyabb zeiss látásvizsgálatra amiben van polateszt is. nekem csak így derült ki h cilinderes lencsékre van szükségem egyáltalán. előtte évekig semelyik optometrista nem írta fel, csak a gépek mutattak ki cilindert, de tábla olvasásnál ez nem jött ki soha. csak aztán az újabb, picit erősebb szemüveggel, sima dioptriával elkezdtem baromi rosszul és zavartan látni...
na ennyit a sima látásvizsgálatokról...
valahol mintha úgy olvastam volna egyébként, hogy 2 naptól néhány hétig tart a megszokása a cilinderes lencsének. addig lehet nem teljesen lesznek párhuzamosak az egyenesek...
Egy dolog, hogy mit mérnek, és egy másik, hogy te mit érzel komfortosnak. Ezért van, hogy először van egy gépi mérés, aztán ki is próbálják. Ha alapos a vizsgálat, akkor megnézik cylinderrel és anélkül is és kérdezi a vizsgáló, hogy neked melyik jobb érzés. Tehát a lényeg az, hogy neked most jobb, örülj ennek. :-) Kis cylindert gyakran kimérnek géppel, de nem mindig van értelme, jelentősége be is csiszolni. Aztán az is van, hogy a cyl lencse drágább, tehát valahol meg arra mennek, hogy mondjuk felír egy 0,25 cylindert, ami kb. 0 csak, hogy drágább legyen a a szemüveg.
Ex látszerészként így tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!