Meddig használjam a tobrexet?
Kiírtam nemrég egy ilyen kérdést: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__szemproblemak__1251..
Nem éreztem sürgősségi esetnek, elmentem a háziorvosomhoz, aki azt mondta, talán kötőhártya gyulladás, talán nem. Felírt tobrex szemcseppet (antibiotikumos). Azt mondta napi 4. Ez tegnap előtt volt. Elfelejtettem megkérdezni meddig kellene használni.
Már tegnap reggel elmúlt minden panaszom, de azért végigcsepegtettem a napot. Ma már második napja nincs semmi, eddig egyet cseppentettem. Használjam még? Azért vagyok tanácstalan, mert mégiscsak antibiotikum, amit ha idő előtt hagyok abba, akkor felülfertőződhet. Ugyanakkor nem is biztos, hogy volt bármi bajom..
a dobozban a mellékelt papíron rajta kell lennie, elméletileg az átlagos kezelési idő 7-10 nap, de ugye ez esetenként eltérő lehet, nekem legutóbb 5 napig kellett használnom, szintén a harmadik napon már nem voltak tüneteim, de végig "kellett" csepegtetnem, hogy ne szaporodjanak el újra a kórokozók, ne alakuljon ki felülfertőződés
az orvosnak említenie kellett volna hogy meddig használd, de az a biztos ha rátelefonálsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!