Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemüveg miatt romolhat a...

A szemüveg miatt romolhat a látás?

Figyelt kérdés

Már vagy 10 éve szemüveges vagyok, mindkét szemem cilinderes és az egyik -0,5, a másik -1,5kb

Úgy indult, hogy 0 és -0,5.

A kezdetekben nem igazán hordtam szemüveget, mert jó volt relatív, láttam mindent.

Azonban az utóbbi 2 évben kb, mióta a -0,5/-1,5-ös értékem van, jobban érzem magam sokszor szemüvegben.

Azonban, ha leveszem nap végén, ijesztően rosszul látok, 3-4 méterre lévő tv-n semmit nem tudok elolvasni, reggel viszont mindent.

Gondolom a szemem megszokja a szemüveget, és lassan alkalmazkodik.

Vannak hetek, amikor nem hordom a szemüveget, ekkor este is el tudom olvasni a tv-t.

Lehet, hogy maga a szemüveg hordása rontja a szemet? Azt érzem, minél többet hordom, annál rosszabb lesz a látásom.

Érdemes szemműtéten gondolkozni, ha lehet?

30/f

2023. dec. 18. 23:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
A rossz korrekció ronthatja a látást, nem a szemüveg.
2023. dec. 25. 09:15
 12/13 anonim ***** válasza:
#10 Te meg vizsgáltasd ki magadat, mert ekkorát nem váltakozhat a szem. Szemnyomást és vércukorszintet kellene nézni minimum.
2023. dec. 25. 09:20
 13/13 anonim ***** válasza:

minden alaposan ki lett vizsgálva.

sasszemklinika, óbudai klinika és még a szemmelweis is kivizsgált.

szem, szemnyomás, pupilla, vese, mellékvese, máj, hasnyálmirigy, vércukor, nőgyógyászati, ct és mr. minden rendben.

2023. dec. 27. 07:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!