Okuláris migrént hogyan lehet kezelni?
Figyelt kérdés
Van rá valamilyen gyógyszer vagy kezelés ami csökkenti a tüneteket vagy legalább lerövidíti?2023. szept. 8. 14:07
2/4 anonim válasza:
Szia! Letezik ugyan ocularis/retinát is migrain, a látászavar inkább az aura; amit írtál fejfájástípust cluster fejfájásnak hívjuk, rohamoldásra 100 %-os koncentrációjú oxigén belélegeztetés szokott segíteni 5-10 perc alatt, nyilván kórházi körülmények között, bár ügyeleten is kell lennie oxigénpalacknak, megelőzés- és kezelésképp verapamil, topiramát, szteroid származékok jönnek szóba. Migrén esetén (amennyiben diagnosztizált) rohamoldásra a triptánokat használjuk (pl. Sumatriptan), ergotamint, szteroidhasználat itt is szóba jön. Neurológus vizsgált már, azonosította, hogy ez biztosan migrain?
4/4 A kérdező kommentje:
Orvoshoz még nem mentem, ha nem muszáj nem megyek (tudom, hogy hülyeség, és kéne). Súlyosnak nem érzem, csak nagyon zavarónak. A tünetek alapján ez nekem annak tűnik. Néha jön elő, általában 25 percig tart, és fényes villogás féléket látok, mind a 2 szemmel ugyan azok a mintázatok rajzolódnak ki. Természetes fénynél még nem is vészes annyira, de ha koncentrálni kell valamire, vagy számítógépen kell nézni valamit, akkor szörnyen kellemetlen. És az ilyen periódusokat szeretném kiküszöbölni valamivel, ha lehet.
2023. szept. 8. 17:50
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!