Akinek mínusz vagy plusz 10 dioptria fölött van a szemüvege dioptriája ,hogyan lát a szemüvege nélkül illetve a szemüvegével?
Nekem erősebb -10-nél, és itthon sem teszek egy lépést sem nélküle.
Kb. mint amiket az előző írt, de szemüveggel teljesen jó.
A választ nem tudom, csak kérdezem: Nem segítene egy beépített lencse.
A szürkehályoggal műtöttek részére lencsét építenek be és továbbra már nem kell rendszeresen szemüveget viselniük. Olyat is tudok, aki multifokálisat kapott, de úgy tudom, hogy ez drága. Hogy válaszhat-e az illető a rövidlátást biztosító és a távollátást biztosító között, azt szerintem a szemész orvos tudja megmondani.
Igen szarul, csak kontúrokat, fényeket.
Viszont van egy megoldás, amit nemigen reklámoznak: a szürkehályogműtét. Ilyen magas dioptria esetében magán szemorvos megcsinálja, vagyis - annak ellenére, h nincs szürkehályogod - kicseréli a szemlencsédet műanyagra, és nem kell csak kb. +/- 2 dioptriás szemüveg, de anélkül is látni fogsz. Dr. Nagymihály Attila rengeteg ilyen műtétet csinál, de sztem a Szemklinika is már megcsinálja. Azt hiszem tb alapon.
Már +9,5-ös volt a szemüvegem, s korral még romlott volna +4 dioptriát. Megműtöttek, nekem nem fájt, s vmi csoda volt, h még aznap este ránéztem a 7 colos tabletemre, s láttam a messenger betűit. Szemüveg nélkül!!!
Járj utána, hatalmas megkönnyebbülés, h nem kell attól rettegni, elveszted, ráülsz stb. a szemüvegedre, meg reggel nem kell félvakon tapizni, hova is tetted, hol van stb.
6-os, 7-es
Mint minden műtétnek, van kockázata, de a szemészet nagyon gyorsan fejlődik. Kb. 2×15 perc a műtét, hat hét kihagyással a két szem között.
Én egyszerre megcsináltattam, emiatt az egyikért fizetnem kellett, de megérte. A multifokális beépítettre kár költeni, mert ahogy a rendes multifokálisban sem lehet igazából jól olvasni (csak olvasóban), ugyanígy nem biztos, h tökéletes lesz.
Sőt! Tíz éve volt már fókuszáló lencse is, de sztem ezek úri huncutságok. Aki nem lát, annak az a két dioptria, amit utána kell viselnie, maga a mennyország. Meg különben is, egy csinos szemüveg nélkül már meztelennek érzi magát, aki azzal nőtt fel.🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!