Baj ha erősebb dioptriájú szemüveget használok, mint kellene? Milyen következményei lehetnek?
Figyelt kérdés
Ma vizsgált egy optometrista, és most látom, hogy mindkét szememre erősebbet írt, mint a szemészorvos pár hete, és így küldte el a megrendelést a szemüvegre. -0,75 helyett -1,00, másikra pedig -1,25 helyett -1,50. Ráadásul első szemüvegem lesz ez.2023. jún. 8. 14:30
1/9 anonim válasza:
Ennyi különbség az égvilágon semmit se okoz. Ez a negyed-dioptria eleve hülye precízkedés. Az én gyerekkoromban még fél dioptriánként határolták be, melyikkel látok már élesen.
2/9 anonim válasza:
Miért mentél optometristához, ha egyszer volt szemészorvos által felírt szemüveged? Most már mindegy, meglátod, ha megjön. Ha gyengébb, ha erősebb, nem fogsz vele jól látni, egyből kiderül.
3/9 A kérdező kommentje:
2-es: Az optikában ahol a szemüveget csináltatom,mindig ingyenesen megvizsgál előtte optometrista, mielőtt leadják a rendelést. Nem én akartam külön.
2023. jún. 8. 14:44
4/9 anonim válasza:
Ezt a különbséget nem fogod megérezni.
5/9 anonim válasza:
Én mondjuk nagyon érzem a -1,5 és -1,75-ös szemüvegem közötti különbséget (az egyik a rendes, a másik a pót, vagyis a szemüvegkereső szemüveg). De ha állami szemésznél voltál, simán el tudom képzelni, hogy az optikában jobb eszközeik vannak és pontosabban tudnak mérni.
6/9 anonim válasza:
Ennyi simán belefér. Egyébként nekem pont államiban mérték be jól a dioptriát, nem pedig optikában.
7/9 anonim válasza:
Szerintem meg igenis érezhető a negyed dioptria...ha lehet ne rontsa el a szemét,mert ahhoz fog hozzászokni
8/9 anonim válasza:
Ha fiatal vagy nem szerencsés, mert nagyobb fokú lesz a végleges rövidlátásod. Ezért nem ad a szemorvos soha teljes mínuszos korrekciót 21 év alatt.
De az optometrista szerintem nem írhatja felül azt, amit az orvos a receptre írt. Ez így nagyon üzletszagú.
9/9 anonim válasza:
Igy rontjak a hozzanemerto optometristak a szemet. Nyilvan az orvos megprobalta a leheto legkisebb negativ ertekkel korrigalni a rovidlatast, foleg, ha fiatal is vagy hozza, es meg novekedesben vcan a szemtengelyed. Miopia kontrolnak hivjak, a barom foiskolat se biztos hogy vegzett senki meg nekiall felulbiralni?? amugy biztos vagy benne, hogy egyaltalan optometrista vizsgalt? Ha nincs optometrista, siman beallitjak a latszerest vagy akar a recepciost is (!!) szemeket meregetni. Orvosit vegzett, szakvizsgaval rendelkezo szemelyen kivul senkinek sem lenne szabad dioptriakat megallapitani. Az egesz optometrista szakmat ugy minositenem feleslegesse, hogy csak ugy nyekken!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!