Új szemüvegnél ez normális?
Ma kaptam meg a szemüvegemet. Azért mentem el vizsgálatra, mert a munkámból kifolyólag sokat nézek közelre, nap végére homályosan láttam, illetve sokat hunyorogtam. Mindkét szememnél +0.50 dioptriát és -0.25 cilindert állapítottak meg, az AXIS jobb szemnél 050°, bal szemnél 005°. A lencse Essilor.
Mikor felvettem már akkor éreztem, hogy távolra nem oké, minden összefolyik, homályosabb, csak ha hunyorítok, akkor tisztul ki. Közelre nagyon jó, az eddig elmosódott szélű betűket, képeket nagyon élesen látom. Állandó hordásra kaptam a szemüveget. Elmúlhat ez a homályos látás távolra? Az optikában azt mondták, hogy meg kell szokni. Létezik, hogy egyszer csak kitisztul a kép?
Köszönöm!
Most két napja hordom. Egyértelműen jobban látok vele már távolra, csak az igazán távoli dolgok homályosak. Azt hiszem várok még pár napot, ha nem lesz rendben, akkor vissza viszem.
Nekem mínuszos cilinderes szemüvegem van, és elsőre rendben ment a közel és a távol látás, egyedül a lépcsővel voltak gondjaim, ott két három napig korlátnál közlekedtem.
Ha állandó hordásra van szemüveg, akkor annak nem lenne szabad ennyi időt szoktatni.
Mennyire volt pihent a szemed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!