Színvakság/színtévesztés korrigálható valamelyest szemüveggel?
Színtévesztőknek nem valamennyire működik, hanem veszett jól működik. Nekem a japánkönyves vizsgálat után a professzor berakta a megfelelő szűrőt a keretbe, és egy kivételével mindegyik számot kiolvastam. Erre azt mondta, hogy: talán segít, ha elárulom, hogy itt két szám van. És akkor ezt is köptem, hogy melyek azok.
Most nem tudom, mennyit fejlődött azóta a tyeknika, de a legelső konstrukciók engem a Dögkeselyű plakátjára emlékeztettek:
Ez volt 96 körül. Az enyém 2006-os, már "alig" színes. Lehet, hogy ma már még észrevehetetlenebb.
És hát ugyebár, drága, mint a... De a vizsgálat maga nem volt az, és ott el lehet dönteni, mennyit ér.
A színvakság meg más. De ha azt sem tudod, hogy színtévesztő vagy színvak vagy...
#6: ok, textiliparban dolgoznak előre ismert szinekkel.
De nem lesz belőlük hivatásos sofőr, sem vadász, és grafikus sem.
"textiliparban dolgoznak előre ismert szinekkel"
Dehogy. Hát előre nem ismert színre változtatja meg a színt bármi szennyezés, stb.
"De nem lesz belőlük hivatásos sofőr"
Mert az állam nem hajlandó állást foglalni 30 éve. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.
6.
Az, hogy ezután meg tud különböztetni 2 színt, amit korábban nem, nem jelenti azt, hogy pontosan olyannak is látja, amilyenek azok a valóságban. Pontosabban amilyennek azt mások látják. Sőt, igazából semmi biztosat nem lehet arról mondani, hogy bárki más - aki amúgy jól lát - mit lát akkor, amit pirosnak azonosít, mivel nem tudunk más bőrébe bújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!