Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Színvakság/színtévesztés...

Színvakság/színtévesztés korrigálható valamelyest szemüveggel?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 11. 22:29
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 11. 22:44
 2/18 anonim ***** válasza:
53%
a tévesztésre van szemüveg, valamennyire müködik is
2023. ápr. 12. 06:22
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Színtévesztőknek nem valamennyire működik, hanem veszett jól működik. Nekem a japánkönyves vizsgálat után a professzor berakta a megfelelő szűrőt a keretbe, és egy kivételével mindegyik számot kiolvastam. Erre azt mondta, hogy: talán segít, ha elárulom, hogy itt két szám van. És akkor ezt is köptem, hogy melyek azok.

Most nem tudom, mennyit fejlődött azóta a tyeknika, de a legelső konstrukciók engem a Dögkeselyű plakátjára emlékeztettek:

[link]

Ez volt 96 körül. Az enyém 2006-os, már "alig" színes. Lehet, hogy ma már még észrevehetetlenebb.

És hát ugyebár, drága, mint a... De a vizsgálat maga nem volt az, és ott el lehet dönteni, mennyit ér.

A színvakság meg más. De ha azt sem tudod, hogy színtévesztő vagy színvak vagy...

2023. ápr. 12. 08:06
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Én egyik sem vagyok hála az Istennek, nem magamról írtam ki a kérdést.
2023. ápr. 12. 08:09
 5/18 anonim ***** válasza:
#3: persze a baboskönyben jól működik, de a valósagban már csak ugy ahogy. Az elv egyébként annyi hogy attól függően milyen színtévesztő vagy, más színeket kiszűr a szemüveg. Én a piros-zöld színtévesztest korrigáló szemüveget próbáltam (nekem jó a szemem) az alapvetően egy rózsaszín lencse, tehát a zöld hullamhosszt nem vagy alig engedi át, es a zöldet igazából sötétbarnának látod vele. De a sötétbarnát is sötetbarnanak látod, mert azokat a hullámhosszokat átengedi. Szóval az eredeti problémát úgy oldja meg, hogy csinál belőle másikat :)
2023. ápr. 12. 08:30
 6/18 anonim ***** válasza:
#5 ezek csak a te fals gondolataid. Beszélj a két tudóssal, mire képesek a szemüveggel a színtévesztők. Textiliparban dolgoznak, színekkel.
2023. ápr. 12. 09:02
 7/18 anonim ***** válasza:

#6: ok, textiliparban dolgoznak előre ismert szinekkel.

De nem lesz belőlük hivatásos sofőr, sem vadász, és grafikus sem.

2023. ápr. 12. 09:05
 8/18 anonim ***** válasza:

"textiliparban dolgoznak előre ismert szinekkel"

Dehogy. Hát előre nem ismert színre változtatja meg a színt bármi szennyezés, stb.

"De nem lesz belőlük hivatásos sofőr"

Mert az állam nem hajlandó állást foglalni 30 éve. Ne keverjük már a szezont a fazonnal.

2023. ápr. 12. 09:32
 9/18 anonim ***** válasza:
70%

6.

Az, hogy ezután meg tud különböztetni 2 színt, amit korábban nem, nem jelenti azt, hogy pontosan olyannak is látja, amilyenek azok a valóságban. Pontosabban amilyennek azt mások látják. Sőt, igazából semmi biztosat nem lehet arról mondani, hogy bárki más - aki amúgy jól lát - mit lát akkor, amit pirosnak azonosít, mivel nem tudunk más bőrébe bújni.

2023. ápr. 12. 20:03
 10/18 anonim ***** válasza:
49%
#9 Ez már csak a cigányútra ment falat miatti fuldokló öklendezés. Két "egészséges" színlátású ember sem tudja, mit érez a másik idegsejtje.
2023. ápr. 13. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!