Megállapitották nálam hogy színtevesztő vagyok, és azt akarom kérdezni hogy mi hátránya lehet neki mint jogsi,munka stb. És van ilyen színtévesztést javító kontaklencse? Mert nem szeretem a szemüvegeket.
Attól is függ, hogy pontosan milyen típusú és mértékű a színtévesztés (deuteranomália, deuteranopia stb.). Úgy tudom, hogy valamennyi kizáró ok hivatásos jogosítványoknál, illetve bizonyos szakmák esetén (villanyszerelő, villamosmérnök, hentes stb.). B-kategóriáig jogosítványszerzésnél nem akadály.
A korrekciós szemüveget akkor érdemes megvenni, ha valóban gondot jelent a mindennapokban a színtévesztés, illetve ha olyan szakmát választasz, ahol színtévesztőként feltétele a korrekciós szemüveg az adott szakmára való alkalmasságnak. Azonban ha pályaválasztás előtt állsz, az a legbiztosabb, ha olyan szakmát próbálsz választani, ahol egyáltalán nem kizáró ok korrekció nélkül sem a színtévesztés.
Én személy szerint nem hallottam arról, hogy lenne kontaktlencsében is ilyen korrekciós lehetőség.
Állítólag hamarosan forgalomba kerül. Hogy mikor, azt nem írják.
Én is vagyok. Pl rendőr,cukrász nem lehettem. Viszont szakacs igen. Érdekes,hogy a tobbit elutasitottak.
Jogsinal nekem annyit mondtak,hogy hivatásos nem lehetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!