Mit "lát" egy teljesen vak ember?
Konkrétan "semmit" sem lehet látni. Ez nem azért van, mert "megszoktam a sötétséget és azt gondolom semminek". Igaz, én született vak vagyok.
Aki felnőttként veszti el látását (teljes mértékben, hogy nincs látásmaradványa sem), számára is csak a semmi lesz.
Ha nem vagy vak viszont érzékelni szeretn~d vagy megpróbálni elképzelni úgy a legegyszerűbb ha az egyik szemed becsukod a másikat nyitva hagyod és megpróbálsz a csukott szemeddel látni. Nem fogsz látni semmit,így látnak a vakok.Próbáld ki.
Viszobt a vakoknak is van képzeletük és sokszor "hallják" a színeket vagy hasonlók sokkal érzékenyebb frekvenciákat is képesek fogadni.
"Viszobt a vakoknak is van képzeletük és sokszor "hallják" a színeket vagy hasonlók sokkal érzékenyebb frekvenciákat is képesek fogadni."
Nem, a természet nem "kárpótol minket" ilyen módon. Nincsenek természetfeletti érzékeléseink. Az a sztereotipia pedig, hogy "a hallás kiélesedik" sem feltétlenül igaz, max jobban figyelünk a hallásra mert fontos.
...és sokszor "hallják" a színeket...
A szinesztéziára gondolsz? Nincs mindegyiküknek, úgyhogy ez nem feltétlenül van így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!