Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Mit "lát" egy teljesen vak ember?

Mit "lát" egy teljesen vak ember?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni, milyen az, amikor egy vak semmit nem lát. A nem vak ember azért lát sötétet, mikor behunyja a szemét, mert belülről látja a szemhéját. Sokan azt hiszik, ilyen vaknak lenni, de ez nem igaz, ugyanis egy vak azt sem látja. Egyszer olvastam, hogy mondta egy látássérült, hogy semmit nem lát, sötétet sem. Ezért nem tudom elképzelni, hogy akkor mit "lát" maga előtt egy vak.

2023. ápr. 1. 17:21
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Konkrétan "semmit" sem lehet látni. Ez nem azért van, mert "megszoktam a sötétséget és azt gondolom semminek". Igaz, én született vak vagyok.

Aki felnőttként veszti el látását (teljes mértékben, hogy nincs látásmaradványa sem), számára is csak a semmi lesz.

2024. márc. 9. 07:11
 12/15 anonim válasza:

Ha nem vagy vak viszont érzékelni szeretn~d vagy megpróbálni elképzelni úgy a legegyszerűbb ha az egyik szemed becsukod a másikat nyitva hagyod és megpróbálsz a csukott szemeddel látni. Nem fogsz látni semmit,így látnak a vakok.Próbáld ki.

Viszobt a vakoknak is van képzeletük és sokszor "hallják" a színeket vagy hasonlók sokkal érzékenyebb frekvenciákat is képesek fogadni.

2024. ápr. 18. 09:57
 13/15 anonim ***** válasza:

"Viszobt a vakoknak is van képzeletük és sokszor "hallják" a színeket vagy hasonlók sokkal érzékenyebb frekvenciákat is képesek fogadni."

Nem, a természet nem "kárpótol minket" ilyen módon. Nincsenek természetfeletti érzékeléseink. Az a sztereotipia pedig, hogy "a hallás kiélesedik" sem feltétlenül igaz, max jobban figyelünk a hallásra mert fontos.

2024. ápr. 18. 16:09
 14/15 anonim ***** válasza:

...és sokszor "hallják" a színeket...

A szinesztéziára gondolsz? Nincs mindegyiküknek, úgyhogy ez nem feltétlenül van így.

2024. ápr. 18. 19:17
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Független a szinesztézia a vakságtól.
2024. ápr. 18. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!