Mit "lát" egy teljesen vak ember?
Első, mibe telt volna már megmondani? Elárulom: ugyanannyi, mint ezt leírni, csak okoskodni könnyebb.
Sajnos én nem tudom a választ, csak ez tűnt fel, de ez nagyon.
Jelentem is az egyes "választ", ami nem válasz, csak provokáció.
3, (vagy ha törlik az 1est akkor 2)
Ha le kéne írnod hetente ugyanazt a szöveget, téged is bosszantana:D
2, nem, ha becsukod a szemed, sötétet ltász.
A vak úgy lát, ahog te érzékeled a mágneses teret. Na, pont annyira kap információt a vizualitásról az agya.
Nagyon nagy tévedés, ha behunyod a szemed, az éppen a szemhéjad belülről, az minden, csak nem a semmi. Ezért látsz sötétet. Elég szomorú, hogy ezt valakik 100 százalékra pontozták.
Ezt a "semmit" én is olvastam vakoktól. De ezek a vakok látó emberek voltak, azért van fogalmuk az ilyenről, azért tudják így megfogalmazni.
Más vakoktól olyat olvastam, hogy színes folt, foltok vannak a szemük előtt. Ők is valaha látók voltak.
Olyan aki sosem látott, az nem tudott mondani természetesen semmit. Mert nála igen az van amit te írsz. Hogy nincs fogalma sem a sötétről sem a világosról, nem tudja melyik milyen, így azt sem tudja megmondani mi van a szeme előtt.
Elég sok válasz érkezett, hátha meg tudom mondani, hogy mi az igazság :)
Születésem óta a bal szememre teljesen vak vagyok, a jobbal keveset, de látok. Na, úgy tudnám ezt leírni, mintha csak "egy szemed" lenne. Tehát a bal szemem az agyamnak - mivel sosem kapott a szemből ingert - nem létezik. Nekem meg abba a fura belegondolni, hogy milyen lehet két szemmel látni egyszerre, pl ha kancsalítasz és "eltérő" a kép, meg ilyesmi. :)
Remélem, hogy tudtam segíteni :D
A, 30/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!