Magas szemnyomás?
Sziasztok!
Novemberbe diagnosztizáltak Zöldhályogot a pesti Semmelweis szemészeti klinikán. Nagy Zoltán Zsolt professzor követi nyomon az eseményeket. Akkor még nem kaptam szemcseppet mert pont határértéken voltam (21). Január második felében fájt főleg a bal szemem, nyomó, érzést éreztem benne. Itt helyben megmérettem a nyomást, akkor volt a balban 25 fél a jobban pedig 22 fél. Rá egy hétre szintén helyben egy kontroll mérés történt. akkor 21-19 volt ha jó emlékszem, de javasolták, hogy menjek vissza Pestre. Na aki járt már ott az tudja, hogy az időpont osztás az hónapok, ne de szerencsémre, meg egy kis mázlival kaptam egy hét múlva időpontot, ami Január 31.én volt. Szemem addigra már nem annyira fájt, nyomásérték 18-18 volt de már kaptam ezt a CUSIMOLOL szemcseppet. Reggel-este 1-1 csepp szemenként, használom is, de időről időre vissza visszajön a szemembe a tompa fájdalomérzet. Kézzel óvatosan megnyomva amikor magasabb volt, az érezhető volt főleg a balban, de most nem érzem olyan keménynek a szemeimet mint akkor. Persze tudom, hogy nem ez a módja a vizsgálatnak, na de mégis. Szemüveg lett cserélve azóta, használom is. Április 11.-ére van időpontom vissza a professzorhoz, ami még egy szűk hónap. a szemcsepp tájékoztatója is azt írja hogy 1-1 csepp reggel, este. Lehet ezt panasz esetén napközben is? Nem merek eltérni a leírtaktól. Valakinek valami véleménye, vagy tapasztalata? Agyhalottak kíméljenek az okoskodással. Köszi!
Hát figyu, inkább egy patikában kérdezz rá erre, nehogy nagyobb baj legyen. Vagy az orvostól telefonon, emailben, valahogy.
Nekem is kellett szemnyomascsokkentot szednem, retina műtétem volt... De nem mertem többet bevenni.. Nekem tablettát irtak fel akkor, nem cseppet, és nekem is fajdogalt napközben a szemgolyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!