Lehetséges hogy a szemnyomás csökkentő szemcsepp felfele viszi a nyomást?
Sziasztok!
A családban van Glaukómás beteg (Édesapám), így váratlanul nem ért semmi, csapán az hogy 34 éves koromra kialakulóban van eme betegség. vérnyomás gondokkal kezdtek el vizsgálni, és Novemberben a Semmelweis egyetemen t9bb vizsgálat után kiderült hogy nyílt zugú zöld hályogom van. Szemnyomásom akkor 21 volt, és a prof nem írt fel semmi cseppet, csupán annyit hogy nézegessünk. Időpontom volt is idén Április 11-re, viszont 2 hete a bal szememben tompa nyomó érzést éreztem és a szemem körül is fájt. Itt helyben elvégeztettem egy látás vizsgálatot, mert Pest nekem egy esetleges semmiségért messze van. Látás vizsgálaton volt nyomás mérés , balban 25,5 a jobb szemen pedig 22,5. Aki végeztem azt mondta mérjünk rá 1 hét múlva és ha fentvan akkor szemészet. Kövi héten jobb szemen 18, balon 21. javasolták hogy csak elkéne menni az egyetemi kórházba ha már a helyi szemészetben nem bízok, mert nekik nem tetszik ez az ingadozás. tegnap el is mentem, nyomásmérés eredménye 18-18 mindkét szemen, OCT vizsgálat, aminek az eredményét nem értettem...mert az átlag embernek ez kínai. Most már lett felírva szemcsepp, amit ma ki is váltottam. Ezt a CUSIMOLOL szemcseppet kellene használnom reggel este 1-1 cseppentéssel, de mivel délelőtt váltottam ki, így fél 11 kor már nem akartam variálni, majd az estével kezdődik a móka. Annak rendje szerint cseppentve is lett a kora esti órákban , kb 5 fél 6 fele. Most azt érzem mintha a szemgolyóm keményebb lenne ha óvatosan odanyúlok. Ilyesmi keménységet akkor éreztem mikor 25 környéke volt. Létezik hogy nem lefele viszi hanem fel? Meg hogy kellene ezeknek hatni? Olyan mint a vérnyomás gyógyszer, hogy kell neki 1-2 hét mire beáll? Válaszokat előre köszönöm!
A gyogyszernek kell 1-3 het mire beall (nekem 3 het volt). Es nekem azt ia irja a betegtajekoztato hogy cseppentes utan a konnycsatornat kb fel percig be kell nyomni ujjal hogy “ne follyon el” a gyogyszer, de en Latanoprostot hasznalok, lehet az mas.
Akkor van akut baj azaz “galukomas roham” ha ég, viszket, kipirosodik, könnyezik, es faj a szem. Akkor azonnal korhaz!
Egyebkent segit a szintentartasban a sport (kardio), de ne allj fejre meg alapjaban ne hajolgass mert akkor a fejbe szall a nyomas. Szoval csak olyan sportok ahol nem kell nagy erot kifejteni meg hajolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!