Akinek látásproblémája lett Covid-oltástól: elmúlt? Mi segített rajta?
Ezek az ismert statisztikák a látásproblémákról: [link] és [link]
Mivel akkor voltam terhes, pontosan írtam minden nap, hogy miket tapasztalok. Tökéletes volt a szemem, a 3. trimeszterben kezdődött és sajnos azóta is tart, ha nem is állandóan, de rendszeresen visszatérően. Ezt a kérdést is én írtam ki akkor: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. Azóta voltam több látótér-vizsgálaton, rendszeresen járok szemészhez, akinek semmi ötlete nincs rá. A lényeg, hogy visszanézve a naplómat, pont az első oltás után kezdődött. A 3. oltást is jó régen kaptam már, de csak most merült fel a gyanú, hogy oltás-mellékhatás lehet ez a rejtélyes jelenség. Én sem gondolom azt, hogy az oltás be tudna robbantani valamit, amire nincs legalább egy minimális hajlam, de ez nem oldja meg a problémám, ezért kérem szépen, hogy ne ezen rugózzunk megoldáskeresés, tapasztalatmegosztás helyett.
Diagnosztizált zöldhályogod van?
Mennyi a napi nyomás? Kaptál rá cseppet?
Egyébként a terhesség hoz ki mindenkinél mindenféle betegséget - egyik barátnőmnek chron betegsége lett mikor terhes lett, stb,stb. Ez már régóta köztudott. Mint ugyanúgy az is, hogy a terhesség egy pár betegséget meg is gyógyít. Pl migrénes volt elötte, szűlt, azóta nincs migrén…
Szóval ezért nincs köze hozzá az oltásnak. A zöldhályog egy lappangó betegség, paciens észre sem veszi, maga a diagnózishoz is kell 2 év vizsgálat (negyedévente szemnyomásmérés, látótér, OCT, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!