Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Plusszos szem javulhat gyerekk...

Plusszos szem javulhat gyerekkorban?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam 3éves fél évesen kapott szemüveget mind 2 szeme +4es távollátó!

Szépen hordja mai napig semmi gond nincsen vele.

Kislányom 5hónaposan kapott szemüveget +6.5 +5 ösek a szemei most 6hónapos!

Mind ketten kancsalok voltak azert vittük szemészetre őket.

Kisfiamnál azt vettük észre,hogy már ha leveszi a szemüveget akkor szépen néz párhuzamosan és nem kancsalit!

Szerintetek javulhat a plusszos szemüveg?

Esetleg kinőhetik?

Van akinek a gyerekének erős szemüveget kell hordania?

Köszönöm a válaszokat

2023. márc. 5. 03:06
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a plusszos nem javul. A csaladban van olyan, aki +4-el kezdte, most 40 felett +9nel tart
2023. márc. 5. 06:02
 2/10 anonim ***** válasza:
82%

1, 100 %, hogy kevered a mínuszossal.

Igen, javulhat. A pluszos egyedüli tulajdonsága.

Van olyan dioptria, amit teljesen "kinőhet".

A 4+ ilyen, nekem is az volt, 14 éves koromra elhagyhattam a szemüveget, csak most "öregen" romlik vissza.

A 6+ már necces, de javulhat.

Kisfiam 2 évesen +8, +9-cel kezdett, most lesz 4, legutóbbi mérésen "már csak" +7, +8.

2023. márc. 5. 07:11
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

2!

Nem, egyáltalán nem keverem a minuszossal. Nekem minuszos a szemem, a rokonnak plusszos. Az enyém stagnál 40 éve, az övé meg lassan, de folyamatosan romlik.

Mondjuk az alap, hogy nem a te véleményed számít, meg nem az enyém, hanem a szemorvosé, hiszen ő látja a konkrét esetet.

2023. márc. 5. 07:31
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

3, egy esetből neked nem kellene következtetést levonni. Nem vagy szemorvos.

Nekem 40 éve minden szemorvos ugyanazt mondja általánosítva, nem konkrét esetre korlátozva, hogy: a pluszos gyerekkorban javulhat, időskorban "előjöhet" és akkor romolhat. De az időskori szemromlás egyébként is 10-ből 9 embert elér.

Az hogy kinek milyen mértékben, na az az egyedi.

+8, +9-es szemre pl: azt mondta több orvos is (mert nyilván többet is megkérdez az ember, ha egy ilyen fontos dologról van szó, mint a gyereke látása), hogy ha plusz 5-ig javul, akkor már nagyon jók vagyunk.

2023. márc. 5. 07:58
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

4!

Az, hogy egy konkrét esetet említettem nem jelenti azt, hogy nincs többről tapasztalatom. De ezek szerint te szemesz vagy, ügyesen diagnosztizalsz látatlanban az interneten keresztül, így nem is állok le vitázni veled. Ha a kerdezonek pici esze van, akkor megkerdezi a gyerekei szemész orvosát helyetted. További szép napot.

2023. márc. 5. 08:03
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

5, te komolyan nem érzed a te kommented és az enyém közti különbséget?

TE kategorikusan kijelented, hogy a pluszos nem javul. Egyáltalán, pont. Mivel 1 embernek a csaladodban romlott.

Ezzel szemben ÉN feltételes módban, ahogy tucat orvostól hallottam a hosszú évek során, leírom, hogy javulhat.

2023. márc. 5. 08:08
 7/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!

2es válaszolónak köszönöm,hogy leírta a tapasztalatát😊(pont ilyen válaszokat szerettem volna,tapasztalatokat)

Már annak is örülünk ha csak javul.

Az oviba nem piszkálják,csúfólják a szemüvege miatt? Kisfiam idén kezdi az ovit Szeptemberbe és félek bántani fogják miatta!

Úgy tudom 1 válaszoló,hogy a minuszos szemek azok inkább romlanak és nem javulnak,

Én nagyon remélem,hogy a gyermekeim szeme javulni fog🙂

2023. márc. 5. 08:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem piszklálják, pedig tapaszolnunk is kell.

Féltem tőle, mert engem annó bizony bántottak, de ma már elfogadottabb. Hiába egyedül neki van kiscsoportosként, de sokak szüleinek van szemüvege, így nem újdonság nekik.

A nagyobbik gyerekem is szemüveges, ő elsős. Na ott már többnek van szemüvege, így őt se bántják.

2023. márc. 5. 08:49
 9/10 anonim ***** válasza:

"Úgy tudom 1 válaszoló,hogy a minuszos szemek azok inkább romlanak és nem javulnak,"

Ahogy írtam, az enyém stagnál 40 éve. A környezetemben van, akinek a korral teljesen megszűnt a rövidlátása.

Csufolni amúgy engem csufoltak anno, de épp nem a szemüvegem miatt. Gyerekek mindig találnak okot a csufolodasra. A rokonomat se csufolták a szemüvege miatt.

2023. márc. 5. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:
MINDENKINEK a szeme mínuszos irányban tolódik, amíg nő a fej. Mindenki - aki később 0-s szemű - előtte gyenge pluszos, csak ezt nem veszi észre, mert gyerekként ezt simán kikorrigálja a szem. A kiinduló értéktől függ, hogy később mennyinél áll meg. (Természetesen ha valakinek már egészen korán mínuszba fordul, akkor felnőttkorára pláne erős rövidlátó lesz)
2023. márc. 5. 19:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!