Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Ha rövidlátó vagyok, akkor...

Ha rövidlátó vagyok, akkor mindenféleképpen írnak ki szemüveget?

Figyelt kérdés
2 hete voltam szemorvosnál, ahol megállapították, hogy rövidlátó vagyok. Az egyik szemem 0, 50 a másik pedig 0,75. Hétfőn kell mennem vissza korrekcióra. Mindenféleképpen szemüveget fognak kiírni?
2023. febr. 17. 20:29
 1/8 anonim válasza:
Igen.
2023. febr. 17. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Én pont ennyire nem hordok.
2023. febr. 17. 20:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg igen, de nem muszáj állandóan hordanod. Nekem az egyik szemem 0,75, a másik 1,25, otthon nem hordom a szemüveget, csak az utcán. A szemorvos szerint teljesen rendben van egy ilyen gyenge szemüveget csak akkor viselni, amikor úgy érzed, hogy kell. De neked majd a te szemorvosod mondja meg, mit kell csinálni.
2023. febr. 17. 20:38
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. 3 éves koromtól 15 éves koromig szemüveges voltam, akkor azt mondták, hogy nem kell tovább viselnem. Örültem is, hogy megszabadulok tőle, állandóan csúfoltak és amúgy sem illet.

Nem szívesen szeretnék most sem hordani...

2023. febr. 17. 20:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Felnőttek már nem fognak csúfolni, legalábbis én sehol nem tapasztaltam ilyet. Amúgy meg hatalmas a keretválaszték, az ott dolgozók segítenek is választani, ha igényled. Én egy éve csináltattam új szemüveget, új kerettel, imádom.
2023. febr. 17. 20:45
 6/8 anonim ***** válasza:

Ennyire meg nem biztos.

Nekem is igy van, egyik szemem 0.50, masik 0.75, nekem azt mondta az orvos, hogy most meg nem piszkalna szemuveggel, ha nem okoz panaszt.

Nem zavar, nem faj a fejem, estere erzem csak, hogy nagyon picit homalyosabban latok, de semmi komoly.

2023. febr. 17. 20:46
 7/8 A kérdező kommentje:
Viszont én elég gyakran látok homályosan és a szemeim is gyakran fájnak, ezért mentem orvoshoz. Sokat dolgozok notebookal, lehet ezért.
2023. febr. 17. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez a szemüveg téma nem ilyen egyszerű, nekem ezer éve -3 és -2.5 és nem hordom, mégis úgy látok nélküle, mint egy -0.5 dioptriás, tehát teljesen jól elboldogulok. Ezek a számok önmagukban nem mondanak semmit. És nem is romlott tovább nélküle.
2023. máj. 14. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!