10 Ezzel főleg vigyázni kell mármint a cilinderrel, nagyon nem mindegy valóban hogy kell-e vagy sem. Csakis szemorvos, optikusnál is dolgozhat olykor szemészorvos, de a gép attól még ugyanaz, szóval kimondottan inkább szemorvosi rendelőbe, csakis!
2023. febr. 7. 21:04
12/15 anonim válasza:
11-es. Legutóbb magán szemorvosnál voltam, aki teljes körűen kivizsgált, és kiderült, hogy nincs cilinder a szemeimen. Az optikában pedig azt mérték, hogy van, és -1,5-es lencséket a -0,5 helyett :D továbbá megjegyezném, hogy az optikában lévő gépnél homályos volt a házikó már a legelső pillanattól kezdve, és nem élesedett ki. Az orvosnál léggömb volt, és full éles. Kérdeztem is tőle, és mondta, hogy gépi hiba és tapasztalatlan optikus lehetett a szemem félre-mérésének oka :( Kérdés, hogy kicserélik-e a lencsémet térítésmentesen.... ha már 2x is félre mérték.
2023. febr. 8. 13:07
13/15 anonim válasza:
12 igen! kicserélik, időben reklamálj, ne foghassák a garanciára. Nekem is ki cserélték a szemészdoki receptjével csináltattam meg velük
2023. febr. 8. 20:36
14/15 anonim válasza:
10-es és 12-es vagyok. Igen, voltam bent, kicserélik ingyen, és a lencsékre is adnak garit, hiába orvos írta fel végül a jó dioptriát. Bocsánatot kértek, nagyban dicsérték a keretemet, túl kedvesek is voltak. Kihozta a hölgy a vizsgálóból a próbaszemüveget -0,5-es lencsékkel és kérte, hogy nézzek körbe, akkor ezzel már biztosan jobb lesz és valóban így is volt. Csak azt nem értem, hogy mérhették el ennyire az elején (-1,5 plusz cilinder..)
2023. febr. 10. 10:34
15/15 anonim válasza:
A szemész sem garancia semmire.
Nálunk a munkaadóm szervezett vizsgálatot, kitelepültek a céghez. A géppel kb. 5 dioptriát mértek. Nem értettem, hiszen mindent el tudtam olvasni a táblán. De az orvos csak tukmálta a próbalencséket. Amikor mondtam, hogy émelygek, ha megmozdítom a fejemet, magyarázta, hogy csak meg kell szokni. Otthagytam őket.
Végül tíz év múlva kellett másfeles lencse.
Mellesleg olcsóbb volt, mint a tíz évvel korábbi lett volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!