Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » A szemész megtudja mondani...

A szemész megtudja mondani hanyas lencse kell úgy hogy nem olvasok?

Figyelt kérdés

Voltam szemeszeten es rendesen megmondta hogy hányas lencsevel kezdjem olvasni a táblát

Azt mondta egy negyed dioptriat javult az egyik szemem, mikor csak azzal olvastam lehet hogy enyhén tényleg jobb volt de nehéz volt eldonteni

De mikor mindkettővel néztem furcsa volt

Kb 7 évig hordtam ugyanazt a lencsét,végül maradtunk ugyanannal

2023. jan. 29. 19:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
10 Ezzel főleg vigyázni kell mármint a cilinderrel, nagyon nem mindegy valóban hogy kell-e vagy sem. Csakis szemorvos, optikusnál is dolgozhat olykor szemészorvos, de a gép attól még ugyanaz, szóval kimondottan inkább szemorvosi rendelőbe, csakis!
2023. febr. 7. 21:04
 12/15 anonim válasza:
11-es. Legutóbb magán szemorvosnál voltam, aki teljes körűen kivizsgált, és kiderült, hogy nincs cilinder a szemeimen. Az optikában pedig azt mérték, hogy van, és -1,5-es lencséket a -0,5 helyett :D továbbá megjegyezném, hogy az optikában lévő gépnél homályos volt a házikó már a legelső pillanattól kezdve, és nem élesedett ki. Az orvosnál léggömb volt, és full éles. Kérdeztem is tőle, és mondta, hogy gépi hiba és tapasztalatlan optikus lehetett a szemem félre-mérésének oka :( Kérdés, hogy kicserélik-e a lencsémet térítésmentesen.... ha már 2x is félre mérték.
2023. febr. 8. 13:07
 13/15 anonim ***** válasza:
12 igen! kicserélik, időben reklamálj, ne foghassák a garanciára. Nekem is ki cserélték a szemészdoki receptjével csináltattam meg velük
2023. febr. 8. 20:36
 14/15 anonim válasza:
10-es és 12-es vagyok. Igen, voltam bent, kicserélik ingyen, és a lencsékre is adnak garit, hiába orvos írta fel végül a jó dioptriát. Bocsánatot kértek, nagyban dicsérték a keretemet, túl kedvesek is voltak. Kihozta a hölgy a vizsgálóból a próbaszemüveget -0,5-es lencsékkel és kérte, hogy nézzek körbe, akkor ezzel már biztosan jobb lesz és valóban így is volt. Csak azt nem értem, hogy mérhették el ennyire az elején (-1,5 plusz cilinder..)
2023. febr. 10. 10:34
 15/15 anonim ***** válasza:

A szemész sem garancia semmire.

Nálunk a munkaadóm szervezett vizsgálatot, kitelepültek a céghez. A géppel kb. 5 dioptriát mértek. Nem értettem, hiszen mindent el tudtam olvasni a táblán. De az orvos csak tukmálta a próbalencséket. Amikor mondtam, hogy émelygek, ha megmozdítom a fejemet, magyarázta, hogy csak meg kell szokni. Otthagytam őket.

Végül tíz év múlva kellett másfeles lencse.

Mellesleg olcsóbb volt, mint a tíz évvel korábbi lett volna.

2023. márc. 8. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!