Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Pontosan hogyan látnak a vakok?

Pontosan hogyan látnak a vakok?

Figyelt kérdés
Nem rég láttam 1 videót amiben az volt,hogy amikor mi csak az egyik szemünket csukjuk le akkor ugye azzal nem látunk és még a sötétet sem látjuk és ők is így. Még a sötétet sem látják. De akkor még is mit látnak?

2023. jan. 25. 22:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Előző vak-kolléga kicsit félremagyarázott.

Akik már eleve vakon születtek, azok nem fogják tudni megmondani, hogy mit "látnak", mi van a szemük előtt. Hisz sosem láttak, hogy legyen viszonyítási alapuk.

Akik később vakultak meg, azok közül van akinek valóban minden elmegy ahogy az előző írta, a semmi van a szeme előtt. Ami saját elmondása szerint egy leírhatatlan állapot. Csak úgy tudja mondani, hogy a semmi.

Van akinek színes folt, foltok vannak a szeme előtt.

Van akinek sötétség, feketeség.

Minden bizonnyal a szembetegségtől is függ, ami a vakságot okozta, hogy mi marad.

2023. jan. 26. 10:01
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Borges írta, nem sötétet lát, amkkor megvakult, a fekete tűnt el először.

Vak szobatársam mesélte az álmát, az űrben volt, ott lebegett a matektanár, kérdeztem, hogy érzékelte, azt mondta, a körvonalait. Egy született vak hívő lány egyszer felkiáltott: látjátok?! állítólag egy fénylő keresztet látott - nem ismertem a lányt, nem tudom, mit gondoljak az esetről.

Van elképzelésük a színekről, tapasztalatom szetint jól el is találják, jól áll-e nekik valami ha jól leírja egy látó. 10% látással sokat segítettem vakoknak ruhát vásárolni, a színérzékem elég jó, skkerült megtalálni mindenkinek a neki valót.

2023. jan. 26. 18:52
 13/13 Tehetség másként ***** válasza:
A teljesen vak emberek se fényt, se sötétséget nem látnak.
2023. márc. 7. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!