A szemek védelmének érdekében melyik a jobb, a sötét vagy a világos háttér, de mindkettő úgy használva, hogy van kékfény szűrő? Okostelefonon. Magyarázat? Tapasztalat?
#2. Nem benyögött kijelentésekre vagyok kíváncsi, hanem magyarázatokra és tapasztalatokra.
#1, #3. Köszönöm szépen.
Jöhetnek még infók.
(Személyes tapasztalatom az évek folyamán az, hogy jó, ha van kékfény szűrő, mert amikor nem volt, akkor érzékenyek lettek a szemeim, fájtak. Amikor szűrőt használok, akkor pedig nem fáj.)
De a kérdés egy kicsit másra is vonatkozik.
Na akkor:
- egyáltalán nem sikerült még senkinek semmiféle egyértelmű összefüggést feltárnia a "kék fény" meg a szemromlás között;
- már csak azért sem, mert nem lehet szétválogatni, hogy honnan mennyi kék fény jön és jött a delikvens élete során a szemébe, pl aki egész nap a szabadban van, jajj neki, mert nyáron nagyon kék az ég;
- a szemszárazság a kevés pislogástól és a hosszú rögzített fókuszálástól van;
- kékfény szűrős szemüvegben semmi sem színhelyes, az egész világ enyhén sárgás körülöttünk, nem csak a monitor;
- a szemüveg FIX értéket szűr ki, tehát már elméletben sem pont annyit, amennyi nekem "kéne", hanem, minden intenzitásnál és hullámhossznál annyit, amennyit a gyártó gondolt, miért pont az a jó?
- végezetül, akiket fentiek nem győztek meg, azok ugyan már lépjenek be a VGA-kártya driver-ébe és húzzák már lejjebb azt a kék összetevőt (RGB-nél a B sor) teljesen INGYEN és tetszőleges mértékben és ne ilyen hülyeségekre költsék a pénzt. Ez miért nem jó módszer erre??
És akkor én is tételes cáfolatot kérek a fenti fizikai tényekre, nem pedig ilyen mióta ilyen szemüveget használok sosem fáj a hátam és jobb a nemi életünk az asszonnyal féle ellenőrizhetetlen placebókat.
#4. Érdekes, ezt a 4. hsz-t az előbb nem mutatta, csak most láttam. Köszi!
Amúgy mostanában nálam kicsit furán működik a gyakori.
#6. Ami a telón van kékfény szűrő, az ingyenes és szerintem nagyon jó. 4 fokozat közül lehet választani.
Van egy 5. fokozat is, az lenne fizetős. Az sem drága, de a többi pont elég.
Mostanában nem vagyok számítógép közelben, de szg-re is van ingyenes kékfény szűrő. (Nekünk Linux OS van otthon, csak én nem vagyok ott.)
De annyi bizonyos, hogy az én szemem megérzi ha van/nincs szűrő.
Ha a tiéd nem, akkor jó neked.
9.
Ne égesd magad. A fény az fény. A szín meg a látható hullámhossztól függ, nem attól, hogy a monitorból, telefonból, papírlapról vagy az égről jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!