Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Lézeres szemműtét után, évek...

Lézeres szemműtét után, évek múlva visszaromolhat a szem?

Figyelt kérdés

2023. jan. 10. 16:52
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Nekem 8 év után kezdett romlani.
2023. jan. 10. 16:58
 2/10 Metionin ***** válasza:
100%
Romolhat de az nem visszaromlás, hanem a műtéttől független dolog, műtét nélkül is romlott volna.
2023. jan. 10. 16:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, 1999-ben korrigáltak +3,5 D-t, 15 évig jó volt (ill. ki mértékben romlott, még épp nem kellett szemüveg, kb. +0,75 - 1 D).

Az elmúlt 5-6 év után most +2,5 D.

2023. jan. 10. 17:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
folyt. De az nem VISSZAromlás, ahogy krábban írták, hanem TOVÁBBromlás.
2023. jan. 10. 17:20
 5/10 anonim ***** válasza:
Igen
2023. jan. 10. 18:39
 6/10 anonim ***** válasza:
59%

Szürke-hályog műtét volt? Mit értesz "visszaromlás" alatt? Olyan problémát amit új szemüveggel lehet korrigálni? vagy a látásod ismét homályos, bizonytalan?

Nekem 5 éve volt szürke-hályog műtétem, ragyogóan sikerült, tökéletesen láttam! Kb. 3 év után fokozatosan kezdett visszatérni előttihez hasonló homályos látás. Az elmúlt ősszel felkerestem a műtétet végző hölgyet. Ö elmagyarázta, hogy "másodlagos szürke-hályogról" van szó, pontosabban a szemlencse-tok kezd el újra homályosodni. A megoldás igen egyszerű volt - lézerrel eltávolította a tok nagy részét, természetesen csak akkora "lyukat vágott", hogy a műlencse ne tudjon a tokból kiesni! A doktornő állítása szerint ilyen jellegű szemromlás nálam már nem fordulhat elő. Még annyit, hogy a dr. elmondása szerint ez a jelenség minden műtött betegnél jelentkezik azzal a különbséggel, hogy egyeseknél igen korán, másoknál meg akár 5-10 év elteltével.

2023. jan. 11. 04:06
 7/10 A kérdező kommentje:
Gyerekkori rövidlátó voltam, azt korrigálták.
2023. jan. 11. 08:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy miért pontoztak le! A lepontozást végző uraknak és hölgyeknek javaslom, hogy ezen a lapon nézzenek szét!
2023. jan. 12. 06:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Elnézést, a címet nem írtam be, most pótolom: [link]
2023. jan. 12. 07:00
 10/10 bandi46 válasza:
Igen,tovább romolhat! A lányomnak elvégezték a lézeres szemműtétet fiatal korában, most 40 évesen kontaktlencsét, szemüveget visel,úgyan úgy, mint gyermek korában!
2023. jan. 14. 04:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!