A szemüveg rontja a látást vagy javítja?
Ha igen, miért? Ha nem, miért?
A szemüveg csak egy segédeszköz, készen kapja a képet a szemünk.
Viszont folyton erőltetni sem jó a szemet, ha állandóan fókuszálunk.
Ritkán hallottam olyanról, hogy valakinek egyel kisebb dioptriát írtak fel, mint ami addig pl.- szemüveg hordásakor.
Tapasztalatok esetleg?
Visszakorrigálja szépen az eltolódott látáshibát.
Nélküle csak a homály van, de vele meg teljesen jó.
Egyiket sem. Korrigálja. A szemet az életmód ronthatja, ehhez a szemüvegnek semmi köze.
Amikor megkaptam az első szemüvegemet, akkor nem nagyon akartam hordani, és nem is hordtam mindig. Aztán ahogy romlott a szemem, egy idő után kénytelen voltam.
Nem befolyásolja. Pontosabban azért van egy negatív hatása kis dioptriánál (-1..-2). Levéve - márpedig ez ennyinél még teljesen reális, pl sportolásnál, de akár máskor is - órákig homályosabb a kép, nem, nem annál, amilyen szemüvegben volt, hanem annál, ami még a rendszeres szemüvegviselés előtt volt. Oka, hogy a szem és az agy elszokik a korrigálástól, mivel készen kapja a képet.
Hasonló az oka annak is, hogy kisebb dioptriákat írnak fel, ne lustuljon el teljesen a szem.
Nem fogja rontani, ha megfelelő szemüveget viseled.
De ha nem szakorvos által szemüveget viseled, csak úgy random kinézel magadnak, na az fog okozni romlást
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!