Kezdőoldal » Egészség » Szemproblémák » Milyen esetben torzít a...

Milyen esetben torzít a szemüveg?2 hét használat után sem múlt el ez a rossz érzés, ha lefele nézek minden messzinek tűnik.

Figyelt kérdés

Illetve elkap a rosszullét, amolyan tériszonyhoz hasonlítható érzet amikor lefele nézek, vagy akár egy tányérra stb-re.Nem érzem magam biztonságban tőle. Lehet ezen változtatni? Messzire, feliratot nézni egész jó, de ez a többi nagyon rossz.

Egyfókuszú szemüveg és csak negyedet emeltek mindkét szemen (mínuszos)

2022. okt. 13. 14:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sima, vagy cilinderes egyfókuszú? Lehet a cilinderrel lesz valami. Min állítottak pontosan?
2022. okt. 13. 15:09
 2/13 anonim ***** válasza:
Javaslom vidd vissza a kiírt dioptriaértékkel együtt, nézzék meg ismét a szemüveget dioptriamérővel hogy egyezik e az érték a papíron, ha igen, akkor a szembemérésnél lett valami rosszul megállapítva. Normál esetben meg kéne szokd a szemüveget.
2022. okt. 13. 15:11
 3/13 A kérdező kommentje:

Nem cylinderes, csak sima egyfókuszú.

Köszönöm a tanácsokat.

Az a baj, hogy a lencsék mérésnél sosem olyan élesek és tiszták mint egy megkapott szemüveg esetében, utóbbinál 4K televíziós érzésem van :S

2022. okt. 13. 15:41
 4/13 anonim ***** válasza:

Menj vissza az optikába, mondd el nekik a problémát, garancia van rá, kötelességük helyrehozni. Milyen dptr-ás lencsék?

Mi van a papírodra írva pontosan?

2022. okt. 13. 15:47
 5/13 A kérdező kommentje:

-3.00 és -3.75 HVLL Hoya lencse.

Az a fura, hogy régebben hordtam ilyen dioptriát, de az a szemüveg tönkrement,illetve egy papuccsere után hordhatatlanná vált, így a régebbimet hordom kb 2-3 éve, ami negyed-negyeddel kevesebb :S

Lehet butaság, de létezik, hogy a Hoya vmit változtatott a rétegezésen és hiába "ugyanaz" a rétegezés ,mégis most már erősen 4K "élményt" nyújt, ami zavaró?:S

2022. okt. 13. 17:10
 6/13 A kérdező kommentje:
+ amit viselek nyilván itt kopott már a réteg és enyhén itt ott karcos is .
2022. okt. 13. 17:11
 7/13 anonim ***** válasza:
Ez már nem kis dioptria. Nem hiszem hogy változtatott volna bármit is, a Hoya jó minőségű lencséket gyárt, sokféle használatra. Nagyobb dioptriáknál kényesebb a dolog, főleg a miópoknál, mindent észrevesznek. Szerintem a szemvizsgálattal lehet valami gond, de az is lehet hogy a lencseválasztás nem volt megfelelő, értem ezt pl a törésmutatóra. Gondolom 1.6 körüli lehet.
2022. okt. 13. 17:32
 8/13 anonim ***** válasza:
Vagy még a pupilla távolság az ami szóba jöhet, esetleg a pantoszkopikus döntés. Ha torzít akkor valami nem oké. Mint mondtam vagy a lencsével, vagy a meghatározott dioptria értékkel, esetleg a keret dőlésszögével.
2022. okt. 13. 17:39
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen 1,6-os, idáig is ilyeneket hordtam, több, kis állítással, de megoldódott a probléma, most viszont vhogy nagyon nem akarja az igazat. Előre nézve egészen tűrhető, de lefele tényleg nagyon mélyen látom a dolgokat és a térérzékelésben zavar, rámtör a félelem, mintha vki leakarna lökni egy hídról. Tudom fura hasonlat, de így tudom leírni.
2022. okt. 13. 17:45
 10/13 anonim ***** válasza:
Menj be, mondanak rá valamit, számtalan oka lehet, az is lehet hogy állítanak kicsit a dőlésszögön és rendben lesz. Azért majd írd le mi volt, kíváncsi vagyok. Érdekes téma :)
2022. okt. 13. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!