Tényleg veszélyes a kontaktlencse?
Majdnem egy éve hordok kontaktlencsét, azóta kétszer gyulladt be a szemem (most van a második), első kicsi kötőhártyagyulladás volt, a mostani nem tudom miért van. Nem tudok másra gyanakodni, csak a szemfestékre(ugyanis ritkán festem ki magam). Valószínű az én szemem is picit érzékenyebb... Ajánlásnak mondom akinek bevan gyulladva a szeme ne rakjon be kontaktlencsét, hanem használjon vény nélkül is kapható Septosyl szemkrémet! 3napon belül elmúlik a bakteriális fertőzés.
Ezeken kívül minden valószínűséggel érzékenyebbé teszi a szemet a kontaktlencse, de ha rendeltetésszerűen van használva akkor nagyon kényelmes. (Amúgy neme tud fel és le csúszni, meg hátra... mert az izmok megakadályozzák. A kontaktlencse pedig amúgy is a színes részen érzi jól magát, mert ott egy kicsi domborulata van a szemnek.)Számomra minden pénzt megér, mivel 8as dioptriámmal nehezen tudok élni, és elvegyülni a tömegben a szemüvegem vastagsága miatt.
Szerintem nyugodtan próbáld ki, ha nem bírja a szemed, akkor az úgyis kiderül... :)
Köszi a válaszokat!
Az lesz, hogy kipróbálom, aztán ha sok vele a macera, akkor marad a szemüveg. Végülis engem nem zavar, hogy szemüveges vagyok, csak könnyebb néha nélküle.
19:54
és honnan tudod, hogy az osztálytársam milyet hordott? én magam sem tudom.
nem kötelező komolyan venni a hozzászólásomat, elhinni sem kötelező.
viszont. szűklátókörűnek lenni se lenne ám kötelező, de te tudod.
keresgéljél csak a neten, van amikor úgy csúszik el a lencse, hogy begyűrődik és akkor nagy a baj.
de én itt most befejezem, nem etetem tovább a trollt, és nem bonyolódom értelmetlen, meddő vitákba. te úgyse tudsz engem meggyőzni hogy a kontaktlencse tljesen biztonságos, én meg nem fogom bizonygatni hogy amit leírtam megtörtént. a kérdező meg gondolom nem arra kíváncsi hogy hogy vitáznak a válaszolók, szóval további szép napot, és máskor ne használd ki az anonimitás adta kötekedési lehetőségeket, mert minél tovább húzod a dolgot, annál szánalmasabb.
fogadd el, hogy másnak nem feltétlenül ugyanazok a tapasztalatai, mint neked. a véleménye meg főleg.
Bár nem tartozik szorosan a kérdéshez, de a válaszoló se ismeri a pontos körülményeket, ami miatt be kellett vinni az iskolatársát kórházba, nem biztos, hogy egyszerű begyűrődés volt, lehet, hogy volt más probléma is a szemével, ami miatt muszáj volt az orvos, lehet, hogy valami kiváltott valami allergiás reakciót és ez okozta a lencse elcsúszását, és akár beragadását (nekem ez a rovarcsípés volt). Nem kell bántani, amiért leírt egy esetet, aminek tanúja volt, bár részleteket nem ismer. Én gyanítom, hogy ok nélkül nem visznek be valakit a kórházba, ha sürgősségin helyben el tudták volna látni, akkor - ha a suliban senki nem is ért hozzá - a mentőkocsiba beültetik, és megoldják, és mehet vissza, de nem viszik be.
A lencse kényes dolog, és nem véletlenül kell ilyenkor különösen fokozottan figyelni arra, hogy ne menjen a szembe semmi a lencse alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!