Romolhat az ember szeme 2 hónap alatt annyit hogy enyhén "kicsúszva" lásson dolgokat ha előtte csak kicsit volt rossz a szem de hasonló tünetek nem voltak?
Kb 2 hete Szemész orvosnál voltam ahol egyebek mellet -1.50 és -0.75 dcyl cilinderes értéket mérték, diootria -0.50 s -0.75. Ezek az értékek alapján ugye cilinderes szemüveg kellene asztigmia végett is.
Amúgy "kicsúszás" alatt azt értem hogy pl pár méterre lévő tv teteje enyhén látszódik a tv felett, van hogy jobban de van hogy alig.
Ami engem érdekelne hogy igaz az egyik szemem jó pár éve rosszabb volt mint a másik és nagyobb távolságból nehezen olvastam le pl a rendszámokat de az hogyan lehetséges hogy kb 2 hónappal ezelőttig semmi hasonló "Kicsúszás" dolgot nem érzékeltem és valamivel jobban is láttam a rosszabbik szememmel,de aztán kb ~1.5-2 hónapja először egy kis időre aztán kb 1 hónapja már szinte mindig ez van.
Ez normális ennyi idő eltelte alatt?
Gondolkodtam hogy nem e az végett kezdett ez így rosszabbodni mert rengeteget kezdtem a telefonon tanulni meg minden egyebet csinálni a számítógép helyett mert egy kéz és láb sérülés végett nem tudtam a gépet használni , általában 8 órát egy nap kb május óta és a telefont sokkal közelebbről néztem mint a monitorral tettem volna.
Kb 2 hete a sérülésem megszünt és mióta ez végett többet tudok kint lenni a szabadban is fájdalom nélkül és kevesebbet használom a "kütyüket" mintha picit javult volna a helyzet de ez lehet csak hülyeség és be beszélem magamnak.
Most ez végett mielőtt szemüveget csináltatnék gondolkodom rajta hogy várjak e hátha ezek hatására javulna valamennyit és mellette kezdjek szem gyakorlatokat is, és csak egy újabb látásvizsgálat után csináltassak szemüveget, bár lehet csak áltatom magam és időhúzás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!